Pretučen radnik obezbeđenja Zdravstvenog centra

KRUŠEVAC, 24. avgusta 2010. (Beta) - Dve osobe pretukle su radnika obezbeđenja Zdravstvenog centra u Kruševcu Bobana Mijajlovića (42), jer je pokušao da ih spreči da uđu u hiruršku salu u kojoj su lekari ukazivali pomoć mladiću koga su doveli u bolnicu.

Jedna od te dve osobe, koja su pretukle Mijajlovića bio je otac povređenog mladića.

Mijajlović je zbog povreda koje je zadobio zadržan u bolnici, gde su ga danas posetili novinari kojima je rekao da je na prve znake nasilnog ponašanja pozvao policiju, ali da su ga napadači, do njihovog dolaska, oborili na pod i zadali mu više od 50 udaraca.

"Čistačica je vrištala i molila da me puste, a pokušala je da interveniše i sestra koja se nalazila u ambulanti. Dvojica su me tukla, a dvojica su sa devojkom povređenog mladića stajala kod ulaza", kazao je Mijajlović koji kao obezbeđenje u tom Zdravstvenom centru radi 16 godina.

Policija je pritvorila napadače, a povodom događaja sva četiri strukovna sindikata u Zdravstvenom centru oglasila su se zajedničkim saopštenjem u kome su skrenuli pažnju na učestalo nasilje prema radnicima u zdravstvenim ustanovama i "najoštrije osudili svaki takav vid necivilizacijske komunikacije".

Pogledajte još