MARIJA KARAN: Imam prelep život, nisam mogla bolje da zamislim

Nakon pauze od sedam godina, ponovo smo u prilici da gledamo Mariju Karan, i to u domaćoj krimi-seriji "Pet" koja se prikazuje na RTS 1.

Zgodna Marija Karan tumači lik Aleksandre, tvrdoglave, jake i emotivne žene koja stalno traži pravdu. Poseduje veliku naivnost, s jedne strane, inače je snažna i samouverena osoba uvek ima cilj pred sobom, a jedna je od pet glavnih junakinja u seriji koja je igrom sličaja zapala u kandže kriminala.

- Mislim da je naša serija originalna i autorska. U poređenju šta nam se dešavalo u zemlji poslednjih decenija, ovaj žanr može da živi kao partizanski filmovi što su nekada bili. Sviđaju mi se što su ženski likovi kompleksni, odnosno njih pet su jake i svoje - započinje priču Marija Karan.

Iako u seriji Aleksandra koju tumači ne koristi oružje, već samo preti, glumica nam otkriva da privatno zna da puca iz oružja.

- Privatno znam da pucam i pucala sam iz pištolja u streljanama.

Mariju dugo nismo imali priliku da vidimo u domaćim projektima na malim ekranima. Poslednji put smo je gledali pre sedam godina u seriji "Nepobedivo srce" reditelja Zdravka Šotre.

- Za sve postoji neki tajming i razlog šta se i kada dešava. Ova profesija je komplikovana i nije predvidiva, a na nama, glumcima ostaje da smo spremni u svakom trenutku.

Glumica već godinama živi u Los Anđelesu. U međuvremenu se udala za holivudskog producenta Džoela Lubina, sa kojim ima sina Marka Lea, koji je nedavno napunio tri godine.

- Imam prelep život i da sam planirala, nisam mogla bolje da zamislim. Los Anđeles je sam po sebi san za živeti. Volim taj grad svakim danom sve više - ističe ona.

Glumicu najviše pamtimo po ulozi Maje u sitkomu "Ljubav, navika, panika". Iako je od snimanja prošlo petnaest godina, tvrdi da joj se život od tada nije puno promenio.

- Promenila se samo boja kose. Sada sve to mogu da odglumim i na odličnom engleskom, a možda i španskom jeziku. Ta mlada devojka i dalje je mlada i dalje sanja velike snove. Život mi je davao šanse i učio me, a to je bogatstvo - naglašava ona.

Često je Marija bila meta zluradih komentara, ali nikada tome nije pridavala previliku važnost.

- Ne znam šta da kažem na tu temu sem da ljudima negativne emocije, ružne misli i gledanje u tuđa posla oduzimaju puno energije, odnosno privlače negativnu energiju koja im se vraća unazad. Mislim da je svaki komentar od značaja. Bio pozitivan ili zlurad to je znak da neko vredi, provocira i postoji - smatra Marija.

Izvor: Blic
Foto: marakaran/Instagram

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.