PREPORUKA NEDELJE: Iskra Brajović – serija, film, predstava, knjiga, hobi

Iskra Brajović je glumica iz Beograda, mama male Ines. S obzirom na to da je igrala u skoro svakom beogradskom pozorištu, uglavnom je dobro poznaje pozorišna publika, dok je upečatljive epizodne uloge ostvarila u serijama "Urgentni centar" i "Vojna akademija". Trenutno je možemo videti u pozorištu "Zvezdara", predstava "Bajka o pozorištu", u Teatru "Slavija" - "Opasna igra" i "Lopuže", i u Pozorištancu Branka Kockice "Puž", u ostvarenjima "Džinovska torta" i "Snežana i braća Grim". Uskoro počinje i snimanje nove serije, te će nakon "Urgentnog centra" i "Vojne akademije", moći češće da je viđa i publika koja radije gleda televiziju, nego što ide u pozorište. Našim čitaocima preporučila je omiljenu seriju snimljenu po delima Agate Kristi, film, zbirku poezije Brane Petrovića i kao svoj omiljeni hobi, jogu koju praktikuje svakoga dana, na svakom mestu.

SERIJA

- Kao veliki ljubitelj detektivskih serija, otkrila sam novu omiljenu, “Mala ubistva Agate Kristi”, ili kako je kod nas prevedeno, “Kriminalne igre Agate Kristi". U pitanju je francuska adaptacija njenih romana, a šarm glavnog glumca Samuela Labartha je neopisiv, i uopšte, nakon Poaroa sa Davidom Suchetom, ovo je jedina serija na tu temu koja mi se dopala, jer je drugačija, ima humoristički prizvuk, uz odlične glumce i zanimljive pedesete godine XX veka.

FILM

- Volim biografske filmove. Zaviriti u život neke velike ličnosti čije smo stvaralaštvo svi cenili za mene je posebno intrigantno. Oduševio me je film o Frediju Merkjuriju, ali kada biram najbolji od tog žanra, definitivno Rej, o Rej Čarlsu. Gledala sam ga mnogo puta, i opet ću.

PREDSTAVA

- "Bajka o pozorištu". Znam da deluje malo neskromno što biram predstavu u kojoj i sama igram, ali smatram da je humor koji prevladava, a opet na jedan sofisticiran način, nešto što je ljudima potrebno posle napornog dana na poslu, i crnih vesti na televiziji.

KNJIGA

- "O prokleta da si, ulico Rige od Fere". Zbirka pesama Brane Petrovića. Uz moga oca Voju Brajovića nepovratno sam se zarazila njegovim neobičnim talentom, a mnoge pesme iz te zbirke su ogledalo današnjice, i stanja u društvu.

HOBI

- Joga. Nije samo hobi, ja sam licencirani instruktor, ali pošto sam prevashodno glumica, joga neminovno dođe kao sekundarna stvar. Nije stvar samo u vežbanju, već i u konceptu života. Ne propustim dan bez joge, joga me prati šta god radila.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Miloš Lužin/Privatna arhiva

Pogledajte još