INmusic popunjava lajnap novim imenima!

Nakon što smo "pali u nesvest" zbog mnogobrojnih neverovatnih imena koje INmusic dovodi na Jarun 2019. godine, vreme je i za snage koje dolaze! Nove regionalne snage su došle iz više izvora, a jedan od njih je konkurs INmusic Breakthrough koji je zaključen nakon dva kruga glasanja, a najviše glasova publike i priliku da nastupe na glavnoj pozornici INmusic festivala #14 uz legende svetske muzike dobili su One Possible Option iz Rijeke i Infected iz Ptuja! One Possible Option je riječki bend osnovan 2011. godine, a svoju muziku opisuju kao rok s primesama elektronike.

Infected je alternativni rok bend iz Slovenije koji se na sceni pojavio 2014. godine. Osim bendova koji su pobedili na takmičenju INmusic Breakthrough, nastupiće i britanski The K's, koji su svoje mesto na glavnoj pozornici INmusic festivala osigurali pobedom na INmusic festival konkursu u Velikoj Britaniji u organizaciji Northern Exposurea, mreže demo bendova i klubova iz najpropulzivnije muzičke industrije u Europi. Takođe, INmusic će biti jači za dva međunarodna imena: Lysistrata iz Francuske (koje mnogi opisuju kao mešavinu post-roka i nojza i za koju mnogi govore da je odličan izbor za fanove Fugazija, At the Drive-In i A Place to Bury Strangers, te Super Besse iz Belorusije (pankerski dvojac koji se vraća u Zagreb), koji na pozornicu Jaruna stižu u sklopu projekta Europavox.

Isto tako, još 3 lokalna benda će se pridružiti impresivnoj grupi izvođača, a to su manje poznati ali svakako atraktivni Nord, Kevlar Bikini i dno. Nord je bend iz Rijeke a njihov zvuk je spoj jakih gitarskih riffova i emotivnih tekstova, a na koncertima već godinama daju sve od sebe da publika dobije dojam koji žele postići. Kevlar Bikini je hardkor bend iz Zagreba koji postoji od 2010. godine i svira pank s primesama metala i nojz-roka. Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine nakon raspada benda Cherkezi United. Svi članovi benda aktivno su prisutni na andergraund i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, a svirali su u raznim pank-rok i hardkor bendovima.

Autor: Žikica Milošević
Foto: Promo

Pogledajte još