Večeras dodela MTV video muzičkih nagrada

LOS ANĐELES, 12. septembra 2010. (Beta) - U Nokia teatru u Los Anđelesu večeras će 26. put biti dodeljene nagrade televizije Em-Ti-Vi (MTV) za najbolji muzički video spot, a najviše nominacija ima pevačica Lejdi Gaga (Lady) - 13.

Lejdi Gaga je između ostalog nominovana za najbolji pop video spot, najbolji ženski video i najbolji dens video, saopštio je danas Em-Ti-Vi.

Ona je ujedno prva pevačica dva puta nominovana u kategoriji muzički video godine, sa "Bad Romance" i "Telephone" u kojem gostuje pevačica Bijonse (Beyonce).

Prvi iza Lejdi Gage po broju nominacija je reper Eminem koji će se takmičiti u osam kategorija.

Spot za njegovu numeru "Not Afraid" je pretendent na nagradu muzički video godine. Eminem će biti u trci i u kategorijama najbolji muški video i najbolji hip-hop video.

Pored Lejdi Gage i Eminema, među nominovanima za muzički video godine su i grupe "Florens end d Mašin" (Florence and the Maćine) ("Dog Days Are Over") i "30 Sekonds tu Mars" (Seconds To Mars) ("Kings and Queens") kao i reper B.o.B. ("Airplanes").

Za nagradu za najbolji ženski video u trci uz Lejdi Gagu su Kejti Peri (Katy Perry) sa "California Gurls", Keša (Kesha) sa "Tik Tok" i Tejlor Svift (Taylor Swift) sa "Fifteen".

Ašer (Usher) ("OMG"), Džejson Derulo (Jason) ("In My Head"), Drejk (Drake) ("Find Your Love") i B.o.B. ("Airplanes") biće konkurenti Eminemu u kategoriji najbolji muški video spot.

Među pretendentima na nagradu za najboljeg novog izvođača je 16-godišnji pevač Džastin Biber (Justin Bieber).

Ceremonija počinje u 21 sat po lokanom vremenu - 06 sati u ponedeljak po centralno evropskom vremenu.

jub/sek/dar

Pogledajte još