MAKE UP SAVETI: Kako naneti senku poput profesionalca?

Pored pudera, beskrajne kolekcije ruževa za usne i po koje maskare, našu pažnju, kada je make up u pitanju, već neko vreme privlači širok asortiman raznobojnih paletica sa senkama za oči, koje su nam, kako nam se čini neophodne, ali šta da radimo sa njima kada ih kupimo, kad još uvek ne znamo da ih koristimo tako, da to izgleda barem pristojno, bez neurednih ostataka senke koja se trusi, na našim podočnjacima.

Ukoliko savladate nekoliko jednostavnih trikova, koji će pomoći da svoj eye look kreirate nepogrešivo, senke će definitivno postati vaš omiljeni make up proizvod i nanosićete ih i za dnevne i jednostavne make up lookove, kao i za one večernje, koji su za nijansu smeliji.

Kako je dnevni make up look rezervisan za prirodan izgled i šminka se koristi samo da bi dodatno naglasila prirodnu lepotu našeg lica, nema potrebe za komplikovanim eye look-om, pa je preporuka, da za dnevni make up koristite jednu praškastu senku, neutralnije boje, koju ćete naneti preko celog kapka. Za ovu svrhu, još su pogodnije kremaste senke, koje se nanose prstima i sa kojima je jednostavno naneti nepogrešiv monohromatski eye look za svega nekoliko sekudni.

Ako na raspolaganju ipak imate nešto više vremena i želite da se poigrate sa širim spektrom boja, svakako je bolje da se odlučite za mat i šimer praškaste senke, koje svaka od nas poseduje u svojoj make up kolekciji. Eksperimentisanje s bojama, posebno je poželjno za večernje izlaske, pa dajte svojoj mašti na volju i kreirajte svoj jedinstveni make up.

Kako biste nepogrešivo kreirale eye look, potrebna vam je baza za oči, jer kao i licu i očima je potrebna priprema, kako bi make up stajao na svome mestu. Uz to, baza za senke omogućiće vam da boje na vašem kapku dobiju potpuni intenzitet.

Potrebne su vam i čiste četkice, pre svega jer vam je stalo da vaša koža bude zdrava, a zatim i kako biste na kapak nanele baš onu boju koju želite, bez primesa ostataka boje sa četkice.

Odaberite boju za tranziciju, koju ćete naneti u pregip kapka, a svoj look nadoradićete svetlijom senkom, od tranzitne, koju nanosite preko celog kapka i nešto tamnijom nijansom od tranzitne, koju ćete naneti u spoljašnji V ugao oko, kako biste svom oku dali taj smokey efekat. Ne uaboravite da senku nanesete i ispod donjeg kapka, u vrlo tankom sloju.

Osnovno pravilo savršenog eye looka je blendanje, kako bi se sve nepogrešivo stopilo!

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još