NE ČINITE IH: Četiri greške zbog kojih puder spada sa lica

Da li svakodnevno vidite tragove pudera na odeći? Da li svaki put kada dodirnite lice, sloj pudera ostane na vašim prstima? Ukoliko su odgovori na oba pitanja pozitivni, vreme je da naučite koje greške pravite:

1. Pogrešan puder za vaš tip kože

Osnovna stvar na koju treba obraditi pažnju je odabir pudera koji odgovara tipu vaše kože. Osobama koje imaju masnu kožu preporučuje se upotreba pudera bez ulja i u prahu tako da dodatno matiraju izgled kože lica. Suvoj koži potrebna je kao i u nezi lica hidratacija i zato je preporuka tečni puder ili BB krema.

2. Ne koristite prajmer

Lice je potrebno dobro očistiti i zatim naneti tanak sloj dnevne kreme koji odgovara vašem tipu kože. Odabir odgovarajuće kreme bitan je faktor koji će omogućiti puderu bolje prijanjanje uz kožu. Kad je koža upila sadržaj kreme, možete nastaviti sa nanošenjem svog pudera. Posle toga obavezno nanesite dobar prajmer. Brzo ćete se uveriti da dobar prajmer zlata vredi - posebno za devojke koje imaju masnu ili mešovitu kožu.

3. Nanosite puder prstima

Nanošenje pudera prstima nije zahvalan posao, pogotovo zato što se time on brzo upija u vaše pore. Kako biste to izbegli, upotreba malih "pomoćnika" omogućiće ravnomernu raspodelu podloge na lice. Sunđer "beauty blender" i četkica olakšavaju celi posao.

4. Ne koristite na kraju šminkanja fiksator ili puder u kamenu

Korak koji često preskačemo i zaboravljamo nužan je kako bi vaš puder bio na mestu. Na kraju nanošenja podloge, kako biste postigli baršunasti izgled preko celog lica, blago utapkajte puder u kamenu ili kupite fiksator u spreju i naprskajte po licu.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.