Zana Marjanović u filmu Andželine Džoli

SARAJEVO, 23. septembra 2010. (Beta-AP) - Holivudska zvezda Andželina Džoli odabrala je mladu bosansku glumicu Zanu Marjanović za junakinju svog rediteljskog debija - ratne ljubavne priče sa radnjom u Bosni i Hercegovini.

Zana Marjanović rekla je Asošijeted presu da je scenario za film "predivan" i da jedva čeka početak snimanja sa Andželinom Džoli, koju je nazvala "velikom glumicom i humanistkinjom". Glumica stara 27 godina kazala je da je na putu za Mađarsku kako bi se pripremila za snimanje filma koje će početi kasnije ove godine i odvijaće se u Mađarskoj i Bosni.

Andželina Džoli posetila je ove godine dva puta Bosnu - kao ambasadorka dobre volje komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice i radi istraživanja za svoj film - i obećala je da će u njemu glumiti samo glumci iz regiona. Zana Marjanović proslavila se ulogom u filmu "Snijeg" bosanske rediteljke Aide Begić. Na filmskom sajtu imdb.com piše da je glavna muška uloga u filmu Andželine Džoli pripala srpskom glumcu Nikoli Đuričku, ali to nije zvanično potvrđeno.

Pogledajte još