Bend "The Chainsmokers" stiže na Exit

"Exit" je upravo objavio da na Petrovaradinsku tvrđavu stižu možda trenutno najpopularnije svetske zvezde nove generacije, američki sastav "The Chainsmokers", čime je upotpunjena lista hedlajnera koju predvodi bend "The Cure".

Fantastična popularnost u samo poslednjih pet godina donela je bendu "The Chainsmokers" 10 milijardi pregleda na Jutjubu, 24 nagrade, uz čak 76 nominacija, od čega jednu "Gremi", tri MTV i čak sedam "Bilbord" nagrada.

Sve to uspeli su uz samo dva studijska albuma, kao i 34 singla, od čega je njih 19 dobilo i svoj video spot, čime ovaj duo svojim uspesima iza sebe ostavlja i zvezde poput Lejdi Gage, Devida Gete i Kalvina Harisa.

Osvojili su podjednako sve vodeće globalne muzičke top liste, kao i naslovnice najtiražnijih svetskih medija, dok ih je "Los Angeles Times" nedavno predstavio kao najveće pop zvezde Amerike.

Koliko je velik njihov međunarodni ugled govori i činjenica da je čak i čuveni "Coldplay" pristao da im gostuje kao drugopotpisani u planetarnom hitu "Something Just Like This".

Mnogi predviđaju da će njihov treći album, najavljen za ovu godinu, dodatno učvrstiti njihovu dominaciju na muzičkoj sceni, a sa ovakvim mišljenjem slaže se i muzički kritičar Dragan Ambrozić.

- "Chainsmokersi" predstavljaju jedan od najvećih pop sastava koji se pojavio u poslednje vreme na globalnoj muzičkoj sceni. Brzina njihovog uspona na svetski tron predstavlja poseban fenomen i prava je retkost u muzičkim krugovima. Ne izgleda kao da će uskoro otići sa njega - istakao je Amrazić.

Tandem Aleks Pel i Dru Tagart saradnju su počeli 2012. godine u Njujorku radeći remikse za indi rok bendove i već od 2013. krenuli da nižu prve singlove.

Prvi multiplatinasti tiraž i Top 10 plasman na američkoj listi stigao je uz singl "Roses", a već iduće godine izbacili su "Don't Let Me Down" sa kojom su osvojili planetu i "Gremi".

Usledili su nastupi na najvećim festivalima i desetine novih hitova, među kojima i sedmostruko platinasti hit "Closer" koji drži rekord kao pesma koja se u 2016. najduže zadržala na prvom mestu.

Njihov album prvenac "Memories... Do Not Open" lansirao ih je pravo na prvo mesto liste najboljih muzičkih albuma, a među pesmama sa ovog izdanja nalazi se i dvostruko platinasta numera "Paris", prema kojoj će se uskoro snimiti i film.

Njihova pesma "Something Just Like This", koju su snimili sa jednim od najvećih bendova u modernoj muzičkoj istoriji, sastavom "Coldplay", najdugovečnija je pesma na dens top listi, a odmah iza nje nalazi se pesma "Lean On" koju potpisuje još jedna zvezda ovogodišnjeg "Exit"-a, DJ Snake.

Neumorni tandem već treću godinu zaredom je zvanično i najuspešniji dens izvođač, a ovim postignućem može da se pohvali još samo Lejdi Gaga.

Prethodnu godinu pamtiće i po čak pet "Top 10" singlova, čime su iza sebe ostavili Getu i Harisa, koji im je nekada bio idol.

Taman u godini kada dolaze na Petrovaradinsku tvrđavu, dvojac će objaviti novi album "World War Joy", a ovo izdanje iznedrilo je singl "Why Do You Love" sa popularnim sastavom "5 Seconds of Summer" i pesma se za samo 24 sata našla na prvom mestu "iTunes liste".

"The Chainsmokers" nastupiće na Glavnoj bini "Exit" festivala 5. jula.

Izvor: RTV
Foto: Promo

Pogledajte još