NAHRANITE KOŽU LICA: Četiri neizostavna koraka letnje beauty nege

Leto sa sobom nosi temeljnu promenu beauty rutine, jer promena vremena ostavlja traga na našoj koži, posebno na koži lica. Kako su teški i mnogobrojni proizvodi rezervisani za hladnije dane, našu negu tokom leta svodimo na neophodni minimum.

Za adekvatnu beauty negu, tokom toplih letnjih dana, važno je napraviti ova 4 koraka, koja će našoj koži dati adekvatnu zaštitu, zdrav i sjajan izgled i ujednačen ten.

1. Temeljno očistite lice

Pronađite adekvatnu umivalicu ili gel za čišćenje lica, koji odgovara vašem tipu kože. Birajte proizvode na bazi vode, koji su nešto laganije strukture i koji će pored toga što će temeljno očistiti vašu kožu, pružiti i tokom leta neophodnu hidrataciju.

2. Nanesite kremu sa SPF-om

Iako smo često skeptične o nanošenju krema sa zaštitnim faktorom, neposredno pre nanošenja make up-a, upravo zbog njihove gušće i teže strukture, kao i neobičnog mirisa, kozmetička industrija je toliko uznapredovala, da na tržištu možete naći kremice sa SPF-om, koje imaju potpuno prozračnu teksturu i neutralan miris, a pored toga što će vam pružiti neophodnu zaštitu od štetnog UV zračenja, biće odlična baza za vaš prozračni, letnji make up.

3. Bogato nahranite kožu

Tokom leta našem licu potrebna je dodatna hidratacija, pa s vremena na vreme nanesite masku, bogatu hranljivim sastojcima, koja će dubinski regeneristai vašu kožu, poboljšati joj elastičnost i vratiti joj svežinu i sjaj.

4. Negujte područje oko očiju

Posledice umora i nedostatka vitamina, posebno su vidljive na području oko očiju, kojem je potrebna posebna nega. Kako je reč o posebno osetljivom području na našem licu, odaberite kremu nešto laganije teksture. Aktivna nega okoloočnog područja, smanjiće vam otečene i tamne podočnjake i učiniće da tokom leta izgledate uvek sveže i odmorno.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još