MORE ILI KOPNO: Kakav letnji odmor je idealan za vaš znak?

More ili kopno? Aktivan odmor ili leškarenje? Daleke neistražene destinacije ili dobro poznata mesta na kojima se uvek osećate prijatno? U nastavku saznajte kakav tip odmora je idealan za svaki horoskopski znak i koje vam destinacije preporučuju zvezde.

OVAN

I dok je nekima na letnjem odmoru sasvim dovoljno izležavanje i upijanje sunca na plaži, Ovnovima ipak treba malo više uzbuđenja i aktivnosti. Kako bi se svakodnevnom životu vratili osveženi, oni moraju da "ispucaju" svu svoju energiju na odmoru. Zato najviše vole putovanja prepuna akcije koja odgovaraju njihovoj energičnoj i društvenoj prirodi.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: All-inclusive odmaralište s raznim sportskim aktivnostima na egzotičnoj i toploj lokaciji poput Havaja ili Kariba.

BIK

Bez obzira na to o kakvom se tipu odmora radi, Bikovi vole da ih tretiraju kao kraljeve. Maksimalno će ugoditi svim svojim željama i potrebama. Nisu ljubitelji velikih avantura i vole destinacije na kojima se osećaju ugodno, ali ipak žele da posete mesto s dovoljno popratnih sadržaja.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Pariz, hotel s velikom spa-oazom u kojoj će svakodnevno uživati u masažama.

BLIZANCI

Ključ savršenog odmora za Blizance je ugađanje umu, telu i duhu. Oni su rođeni istraživači koji će satima lutati ulicama grada u potrazi za slavnim građevinama, arheološkim lokalitetima, muzejima i naposletku sjajnim restoranima u kojima će se okrepiti za nove avanture.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Firenca, "Airbnbov" stan u centru grada iz kojeg će odmah pohrliti u galeriju "Uffizi" i diviti se Botičelijevim delima.

RAK

Rakove nije uvek lako izvući iz kuće, ali čak je i njima povremeno potrebno malo putovanja u životu. Oni se raduju odmoru, ali ne i procesu spremanja za put. Umesto dugačkog odmora, Rakovi preferiraju kratka vikend-putovanja u društvu porodice ili najbližih prijatelja.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Miran produženi vikend na italijanskom jezeru Lago di Garda uz obveznu posetu zabavnom parku Gardaland.

LAV

Kada su u pitanju putovanja, Lavovi jednostavno obožavaju luksuz. Oni ne žele da budu zadovoljni, već zadivljeni! Vole žive i zabavne destinacije s dobrom energijom na kojima mogu da uživaju baš u svemu, od prirode i hrane do ludog noćnog života.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Buenos Aires, soba u hotelu s pet zvezdica i najboljim pogledom na grad, uživanje u prvoklasnim argentinskim odrescima i vinu, nakon čega sledi luda zabava u barovima na plaži.

DEVICA

Kako i na odmoru ne bi "pregorele" od razmišljanja o svojim obvezama, Devicama je potrebna destinacija izvan njihove zone komfora koja će ih oduševiti i skrenuti im misli sa svakodnevnih problema. One vole aktivna putovanja, ali takođe, moraju da imaju dovoljno vremena za odmor.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Peru, uspon do svetog grada Inki Maču Pikču-a, a zatim izležavanje na plažama Lime.

VAGA

Vage najviše vole tip odmora koji ih intelektualno obogaćuje i stimuliše. Zato su im najdraže destinacije s bogatom istorijom, prepune važnih znamenitosti i građevina čije će kutke znatiželjne Vage pomno istražiti.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Istanbul, čaroban grad na dva kontinenta i bivša prestonica rimskog, vizantijskog i otomanskog carstva.

ŠKORPIJA

Ona putovanja koja bi druge možda malo preplašila, hrabrim i nesputanim Škorpijama samo su izazov koji će oberučke prihvatiti. Njima su potrebne avanture za pamćenje i destinacije koje još uvek skrivaju neistražene lokacije.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Johanesburg, jedan od najmodernijih afričkih gradova prepun tragova turbulentne prošlosti.

STRELAC

Priroda, priroda i još malo prirode. To je ono što je na odmoru potrebno Strelcima. Nema te planine preko koje oni neće preći u želji da dođu do novih prirodnih lepota. Spremno će staviti ranac na leđa i uputiti se na planinarenje ili kampovanje pod zvezdama.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Arizona, istraživanje zadivljujućeg Grand kanjona i rafting na reci Kolorado.

JARAC

Baš kao i Vaga, Jarac voli putovanja koja će ih obogatiti. Jarac jednostavno mora da zna da će mu se put isplatiti i da je pametno investirati svoje vreme u posetu određenoj destinaciji. Žele da odu na bitna mesta i tamo što više da nauče.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Njujork, dom stotina muzeja, umetničkih galerija i kulturnih centara svih vrsta.

VODOLIJA

Šta privlači Vodolije? Nova mesta, novi ljudi, nove ideje. Vodolijama na odmoru treba potpuno razdvajanje od svakodnevice i doticaj sa zanimljivom kulturom kojoj inače nisu izloženi.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Japan, dvonedeljna turneja po najpoznatijim japanskim gradovima uz neizostavnu posetu istorijskim znamenitostima.

RIBE

Ovom vodenom znaku dovoljna je neka daleka tropska destinacija na kojoj će danima nesmetano uživati u suncu i moru. Ribe žele maksimalno da se opuste i prepuste sanjarenju.

IDEALAN LETNJI ODMOR I DESTINACIJA: Maldivi, raj na zemlji obrubljen predivnim peščanim plažama i tirkiznim morem.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.