Bata Spasojević obeležio dva značajna jubileja

Jedan od modnih dizajnera koji je na "Serbia Fashion Weeku" prisutan od njegovog nultog izdanja, popularni kreator Bata Spasojević na 13. po redu nacionalnoj Nedelji mode, jedinoj licenciranoj u našoj zemlji, prikazao je novu kolekciju kojom obeležava dva značajna jubileja: dve decenije postojanja ovog brenda, ali i 25 godina rada u modnom svetu.

- U Srbiji bavljenje modom praktično spada u neku vrstu luksuza, ali ako volite svoj posao i znate da to želite za sebe ide nekako lagano - kaže Spasojević koji se potom osvrnuo i na nedavno završen Paris Fashion Week na kom je takođe, u okviru platforme "Defile a Paris", prikazao svoju kolekciju:

- Drugi put sam u Parizu predstavio kolekciju, zapravo samo ženski deo kolekcije, dok smo večeras videli celu. Pariz je zaista ostavio jak utisak na mene i definitivno za dizajnera ima neki poseban značaj, a usput sam upoznao i neke bitne ljude , tako da verujem da će se nastaviti priča vezana za Pariz. "Serbia Fashion Week" ima dobru organizaciju, i u smislu same pozicije objekta gde se održava, organizacije bekstejdža, osoblja koje radi, tako da pruža mnogo toga pogodnog za dizajnere s obzirom na to da nema puno nekih nepredviđenih, stresnih situacija. S obzirom na to da sam prisutan od nultog "Serbia Fashon Weeka", zaista mogu da kažem da je dosta napredovao i postavio ozbiljne standarde, te nije uzalud u prvih pet nedelja mode u Evropi - rekao je Spasojević posle predstavljanja svoje nove kolekcije na "Serbia Fashion Weeku", najvećoj i najznačajnijoj modnoj manifestaciji u Jugoistočnoj Evropi.

Izvor: Promo
Foto: Svetlana Braun/Promo

Pogledajte još