Proglašen pobednički tim takmičenja MarTech Challenge: Emitto najbolji mladi startap u oblasti marketinga

Tri prvoplasirana tima takmičenja MarTech Challenge predstavilo je svoja rešenja žiriju i publici na petom nacionalnom festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2019, u okviru Dana inovacija u Madlenijanumu, a za najbolji mladi startap u oblasti marketinga proglašen je tim Emitto.

Pobednički tim osvaja nagradni put na jednu od najatraktivnijih konferencija u oblasti marketinških tehnologija MarTech Conference u Kaliforniji i mentorski program od strane DIRECT MEDIA United Solutions, a odabran je glasovima žirija i publike.

- Startap ekosistem u Srbiji se neprestano razvija, a pomaci se vide, kako u investicijama koje dolaze u startape sa ovih prostora, tako i u jačanju saradnje tradicionalnog korporativnog sektora i startapa. Nadam se da smo ovom inicijativom uspeli da napravimo još jedan korak napred ka dinamičnijoj saradnji startapa i agencija. Verujem da će pobedniku i finalistima takmičenja puno značiti saradnja sa nama u cilju daljeg razvoja njihovih rešenja, kao i sama promocija njihovog rada - izjavio je Jovan Stojanović, direktor DIRECT MEDIA United Solutions i predsednik žirija.

Pobednik takmičenja, koje je organizovala DIRECT MEDIA United Solutions, predstavio je Emitto platformu koja brendovima i online portalima omogućava direktnu komunikaciju sa publikom kroz kanale za razmenu poruka kao što su Facebook Messenger, Viber, WhatsApp itd.

- Učešće na MarTech Challenge je bio odličan način da validiramo da smo na pravom putu i da je problem efikasne distribucije online sadržaja stvaran. Bila je ovo prilika da upoznamo širu marketing zajednicu sa Emittom, a direktan kontakt sa predstavnicima DIRECT MEDIA United Solutions nam pomaže da još bolje razumemo realne probleme i potrebe sa tržišta. Vrlo smo srećni što je naš startap Emitto.io, i pored jake konkurencije, proglašen za najbolji mladi startap u oblasti marketinga - izjavio je Nikola Cvetković osnivač i direktor startapa Emitto.

O pobedniku takmičenja je odlučivao žiri u sastavu: Jovan Stojanović, CEO DIRECT MEDIA United Solutions, Dejan Ranđić, Founder ICT HUB & General Manager DNA Communications, Zoja Kukić, Programme Director Startup Ecosystem Digital Serbia Initiative, Marko Mudrinić, Co-Founder & Managing Director Netokracija, Ivana Parčetić Mitić, Founder & CEO Marketing mreža.

MarTech Challenge je regionalno takmičenje za sve tehnološke startape osnovane u poslednje dve godine, koji se bave primenom novih tehnologija u marketingu i komunikacijama (oglašavanje, podaci, veštačka inteligencija, mašinsko učenje, mediji, društvene mreže). Na takmičenje su mogli da se prijave i timovi koji još uvek nisu osnovali startape, a imaju ili razvijaju ideje ili rešenja u oblasti marketinga.

Takmičenje je deo šire inicijative MarTech Challenge koju je pokrenula DIRECT MEDIA United Solutions u cilju povezivanja marketinške industrije i inovativnih preduzetnika i osnaživanja startap scene u regionu, a zajedno sa partnerima ICT HUB, Netokracija i Marketing mreža.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još