Princ Vilijam se ženi sledeće godine

Na pomolu je kraljevsko venčanje. Britanska kraljevska porodica zvanično je potvrdila da će se princ Vilijam i njegova dugogodišnja devojka Kejt Midlton, venčati naredne godine u Londonu.

"Sa velikim oduševljenjem objavljujemo da su se princ Vilijam i Kejt Midlton verili. Njih dvoje će se venčati na proleće ili leto 2011. u Londonu, a ostali detalji u vezi sa svadbom će biti uskoro saopšteni", navodi se u objavi engleske kraljevske porodice.

Vilijam je Kejt zaprosio prošlog meseca tokom odmora u Keniji, a o svojoj odluci je informisao i kraljicu i članove svoje najuže familije.

Princ Vilijam, sin tragično nastradale princeze Dajane i aktelnog britanskog princa Čarlsa, saglasnost za venčanje je tražio i od oca buduće neveste. Pretpostavlja se da će posle venčanja mladi par živeti u severnom Velsu i da će Vilijam nastaviti službu u Britanskom ratnom vazduhoplovstvu.

Princ Vilijem i Kejt Midlton su osam godina u vezi, a upoznali su se 2001. tokom studija na univerzitetu Sent Endrjus. U aprilu 2007. britanski mediji su objavili da su njih dvoje raskinuli vezu.

Pogledajte još