Ekipa filma Anđeline Džoli od sutra u BiH

SARAJEVO, 16. novembra 2010. (Beta) - Ekipa filma "Bezimena ljubavna priča" Anđeline Džoli (Angelina Jolie) namerava da od srede do nedelje 21. novembra snimi delove filma na području BiH.

Njeni saradnici u BiH su ranije od policije zatražili odobrenje za snimanje delova filma od 17. do 21. novembra na području Sarajeva i Vareša.

Zatraženo je policijsko osiguranje filmskih radnika i regulisanje saobraćaja na lokacijama regionalnog puta kod Vareša i na nekoliko lokacija u Sarajevu.

Kako televizija Federacije BiH (FTV) javlja, u BiH neće doći prva postava filma s rediteljkom Džoli i glavnim glumcima, već će se snimati samo scene sa statistima.

Film je proteklih mesec dana sniman u Mađarskoj, gde su sa Anđelinom Džoli boravila njena deca, a povremeno je na snimanja dolazio i njen suprug Bred Pit.

Mediji javljaju da Anđelina Džoli neće prisustvovati snimanju u BiH, već da će u Sarajevo doputovati samo kako bi se sastala s predstavnicama udruženja "Žene žrtve rata".

To udruženje je ranije saopštilo da je dobilo informaciju da se u filmu vređa žrtva, odnosno silovana žena koja se zaljubljuje u svog silovatelja, što je Džolijeva oštro demantovala.

Na zahtev tog udruženja, njoj je u ministarstvu kulture Federacije BiH prošlog meseca oduzeta dozvola za snimanje, koja joj je par dana kasnije vraćena kada je to ministarstvo na uvid dobilo scenario filma.

Snimanje filma "Bezimena ljubavna prica" počelo je u Budimpešti, a film govori o ljubavi Muslimanke i Srbina tokom rata u BiH.

U filmu pored ostalih glume srpski glumac Nikola Đuričko, Goran Jevtić, bosanska glumica Zana Marijanović, Branko Đurić i drugi.

Pogledajte još