PRIMAO PLATU, A NIJE DOLAZIO NA POSAO: Srđan Predojević suspendovan u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore

Srđan Predojević, urednik i voditelj Jutarnjeg programa na TV Prva, suspendovan je u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, gde je radio na poziciji portparola.

Predojević je suspendovan u petak, 6. decembra, i to zato što nije dolazio na posao, navodi izvor Kurira, a uredno je dobijao platu. Finansijska naknada za tu funkciju je oko 300.000 dinara.

- Predojević je suspendovan jer se tri dana nije pojavio na poslu. Međutim, istina je da on gotovo nikad nije ni dolazio na posao. Čovek vodi jutarnji program, mi svi na TV vidimo gde je on, a svi ćute. On važi za čoveka koji je kadar bivšeg direktora Radojice Rovčanina. Rovčanin mu je dao veliku platu i, očito, mogućnost da ne mora da dolazi na posao - kaže izvor iz SMATSA i dodaje:

- Aktuelno rukovodstvo Predojeviću zamera i što nije sprečio da u medije procuri vest da kontrolori letenja razmišljaju o štrajku. Kad to dospe do medija, odmah se uključuju i Direktorat civilnog vazduhoplovstva i Evropska agencija za kontrolu saobraćaja. To nije dobro za SMATSA.

Predojević je u izjavi za medije rekao da je suspendovan i da to nije nikakva tajna.

- U procesu žalbe sam pred sudom, ne mogu ništa konkretnije o tome - naveo je Predojević.

Ipak, on je objasnio da je u SMATSA oko 10 godina, da je primljen na neodređeno vreme, te da je kvalifikovan za radno mesto na kom je - diplomirani je komunikolog, magistar novinarstva i pilot.

Na pitanje da li je tačno da je imao platu oko 300.000 dinara, a nije dolazio na posao, Predojević kaže:

- Plata za tu funkciju je manja od 300.000 dinara, a ja sam prijavljen na 50 odsto, jer radim četiri sata dnevno u toku radne nedelje.

To znači da su Predojevićeva mesečna primanja bila do 150.000 dinara, odnosno oko 1.300 evra.

On ističe da funkcija na kojoj je ne uključuje svakodnevni odlazak na posao.

- Imam poseban telefon za taj posao, to podrazumeva da sam uvek dostupan, da ta linija nije nikad zauzeta. Imam pasivno dežurstvo, meni se računa u radno vreme i kad sam na moru, jer radim i odatle, kad sam na Instagramu (održavanje profila kompanije), delegacije, protokol, sve mi je to posao i ne moram da budem u kancelariji - dodaje na kraju Predojević.

Izvor: Kurir.rs
Foto: srdjan.predojevic/Instagram

Pogledajte još