NA LEĐIMA KORNJAČE: Vlado Georgiev tvrdi kako nema dokaza da je Zemlja okrugla!

Punih 386 godina od kako je 1633. Galileo Galijej izgovorio rečenicu "Ipak se okreće" i tvrdnju da je Zemlja okrugla a ne ravna ploča koju na leđima kornjače drže četiri slona, kako su do tada tvrdili crkveni velikodostojnici – jedna od najpopularnijih javnih ličnosti u Srbiji ustvrdila je kako nema dokaza za to da je naša planeta lopta.

U emisiji "Među nama" pred zabezeknutim voditeljkama Majom Nikolić i Natašom Miljković – pop-pevač Vlado Georgiev je ustvrdio da je zemlja ravna ploča. To je "dokazao" tezom da avioni iz Japana ne lete u Njujork preko Tihog okeana nego sa druge strane (!?).

Voditeljke su prvo mislile da se Vlado šali, da bi na kraju kada je dodao da je sve bliži stavovima "antivaksera" shvatile kako je "đavo odneo šalu". Ko ne veruje, neka pogleda snimak od 05.15 do 08.40.

Posebno zabrinjava što je reč o veoma popularnom mladom čoveku sa velikim brojem fanova, umetniku koji se javno deklariše kao veoma liberalan i kao oponent vladajućim partijama u Srbiji u kojoj živi i Crnoj Gori u kojoj je rođen.

Srbija je verovatno jedna od retkih deržava sveta i svakako jedina u Evropi u kojoj se toliki broj relativno obrazovanih javnih ličnosti protivi vakcinisanju dece. Hoće li izjava Vlada Georgieva ostati usamljena ili ćemo sada dobiti i pokret "ravnozemaca" među ovdašnjim selebritijima ostaje da se vidi. Tek, u ovakvoj atmosferi sa velikim brojem državnih funkcionera kojima je dokazano lažiranje doktorata; sa doskorašnjim predsednikom za kojeg postoje osnovane sumnje da uopšte nije završio fakultet i sa poznatim ličnostima koje tvrde da su vakcine štetne a da zemlja nije okrugla – nema mesta čuđenjima što su rezultati PISA-testa kod naših učenika toliko porazni. Kada se tome doda činjenica da aktuelni ministar prosvete očigledno više vremena provodi u solarijumu i na putovanjima a jedan od najvećih privatnih univerziteta prolazi kroz nezapamćeni skandal – malo je razloga za optimizam.

Autor: Nadlanu.com

Pogledajte još