Žigić obradovao Mekliša

BEOGRAD, 2. decembra 2010. (Beta) - Trener Birmingema Aleks Mekliš rekao je da je verovao u pobedu protiv gradskog rivala Aston Vile u četvrtfinalu Liga kupa, preneli su britanski mediji.

Birmingem je sinoć na svom terenu pobedio Aston Vilu sa 2:1, u četvrtfinalu Liga kupa, a gol odluke postigao je srpski reprezentativac Nikola Žigić u 84. minutu utakmice.

"Nije bilo lako, Vila je imala više loptu u posedu, bili su bolji. Imali smo nekoliko prilika u prvom poluvremenu, nismo ih iskoristili i razočarali smo se kada su izjednačili", rekao je Mekliš britanskim medijima.

"Ali, imao sam dobar osećaj, bio sam miran tokom utakmice. Naravno, vikao sam, usmeravao ih, sa njima učestvovao u svakoj akciji, ali dobro sam se osećao i drago mi je što smo pobedili", rekao je on.

Birmingem će u polufinalu Liga kupa igrati protiv Vest Hema, a u drugom polufinalu sastaju se Arsenal i Ipsvič.

Domaći navijači su uleteli na teren posle utakmice i bacali pirotehnička sredstva na protivničke navijače.

Pristalice Aston Vile su nakon toga počeli da lome stolice i bacali ih na teren.

"U potpunosti osuđujemo postupke osoba koje su umešane u nerede na stadionu Sent Endrjuz. FA se gnuša nasilničkog ponašanja i zahtevamo od klubova i nadležnih da pronađu izgrednike i nametnu im stroge kazne, uključujući i zabranu ulaska na stadione", navodi se u saopštenju FA.

"FA će u saradnji sa nadležnima sprovesti istragu", dodaje se.

Neredi na stadionu mogli bi da pogoršaju ugled kandidature Engleske za dobijanje Svetskog prvenstva 2018. godine, uoči današnjeg glasanja Svetske fudbalske federacije (FIFA).

 

Pogledajte još