REKLA JE SAMO JEDNU REČENICU: Đorđe Balašević priznao zbog čega je oženio suprugu Oliveru

Toliko emotivnih balada koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim u toku svoje dugogodišnje karijere otpevao je Đorđe Balašević. Međutim, mnogi se pitaju da li bi postojale ovakve numere da popularni kantautor daleke 1979. godine nije upoznao svoju suprugu Oliveru, sa kojom je četiri decenije u braku i koja je njegova najveća podrška, ali i inspiracija.

Slavni kantautor upoznao je mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, našu bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici nenadano. Oboje su bili gosti novosadske televizije - Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar.

Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, trebalo je da odluči između te svoje ljubavi i ove nove, koja se tek rađala.

- I tu ja prevagnem kao peta disciplina - pričao je Đorđe u decembru 1981. godine.

Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk - Hamburger - nastavlja Đorđe i dodaje:

- Najednom Olja mi prebaci ruku preko ramena i reče: “Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler”. Rekao sam tad sebi: Našao sam pravu osobu, drugara koji se razume i u druge stvari. Ženim se odmah - gotovo je!

Olivera i Đorđe se nisu odmah venčali, iako su odlučili da budućnost provedu zajedno. Rođena je već i mala Jovana, bila je beba s nepunih šest meseci kad su ipak rešili da obave i tu formalnost.

- Nikome ništa nismo rekli, pokupili smo se na brzinu, čak smo malo i zakasnili. Bilja, kuma, došla je u poslednji čas, a Borčeku sam rekao da ponese ličnu kartu, da je neko snimanje u pitanju, samo da se ne bi pojavio s poklonom i u odelu. Uleteli smo kod matičara, ali tamo su nas već čekali drugovi koji su ipak uspeli da nas “provale” - kaže Đorđe.

Izvor: Blic.rs
Foto: RTS - PrintScreen/YouTube

Pogledajte još