Citadel sledeći među fondovima

Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Citadel aset menadžment“ dobilo je dozvolu za rad od Komisije za hartije od vrednosti, rečeno je Tanjugu u brokerskoj kući "Citadel sekjuritis“. 

Novoosnovano Društvo za upravljanje investicionim fondovima podneće uskoro dokumentaciju za osnivanje prvog investicionog fonda, a strateško opredeljenje društva je da razgrana ponudu i formira više tipova investicionih fondova. "Citadel aset menadžment“ biće deveto po redu društvo za upravljanje investicionim fondovima osnovano u Srbiji. Pre njega, osnovana su društva "Delta investments“, "Fima invest“, "Fokus invest“, "Ilirika“, "Invej investments“, "Jubmes invest“, "KD investments“ i "Rajfajzen investments“. Osnivanjem Društva za upravljanje investicionim fondovima, "Citadel“ nastavlja da unapređuje svoje aktivnosti i stvara uslove za razvoj novih investicionih usluga. 

"Citadel grupa" osnovana je 2001. i u sastavu ima četiri društva − "Citadel sekjuritis“, "Citadel fajnenšal advajzori“, "Citadel ril estejt“ i novoosnovani "Citadel aset menadžment“. Osnovne aktivnosti grupe su investiciono savetovanje, brokersko−dilerski poslovi i savetovanje u poslovima s nekretninama, a od sada i upravljanje investicionim fondovima. Brokersko−dilerska kuća "Citadel sekjuritis“ dobitnik je nagrade Beogradske berze za najveći broj ostvarenih transakcija u 2006. Kompanija "Citadel“ učestvovala je u najvećim finansijskim transakcijama u zemlji − privatizacijama "Mobi 63", DIN, DIV, Vojvođanske i Panonske banke, preuzimanju "Beopetrola", Delta banke i Rafinerije nafte Beograd, a trenutno je angažovana i kao savetnik u prodaji kompanija "Jat ervejz“ i "Simpo“. 

("Tanjug“-"Pregled“)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.