PONOVO PRED SUDOM: Severina tužena zbog vređanja sudije

Sudija Županijskog suda u Splitu, Lucija Lasić, tužila je pevačicu Severinu Kojić (47) zbog navodnih uvreda koje je pevačica iznela na njen račun.

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti devojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja deteta kod sudije Lucije Lasić - izjave su zbog kojih je Lucija tužila Severinu, a koje je pevačica izgovorila na konferenciji za medije u oktobru 2019. godine, piše 24sata.hr.

Lucija je 28. februara odlučila da u Opšinskom građanskom sudu u Zagrebu podigne tužbu protiv Severine zbog povreda prava časti i tražila naknadu štete u visini od 3.000 evra.

Na sednici veća splitskog suda 19. februara ove godine sudija Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta.

Njen prvi zahtev za izuzećem je odbijen, no Lasićeva je 28. februara ponovno zatražila izuzeće iz predmeta uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak zbog naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine.

Podsetimo, 28. novembra 2019. u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu sudija Tea Golub donela je privremenu meru kojom odlučuje da dete živi sa ocem Milanom, koji će samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju deteta.

Severina je istog dana dete morala da preda ocu, koji ga po odluci suda može odvesti u Srbiju ili na neku drugu adresu, gde će dalje brinuti o njemu. Međutim, Milan je izjavio da ne može da kaže gde će dete živeti, ali da će ostati da se školuje u Zagrebu.

- To ne mogu da vam kažem, ali bih da demantujem izjave Severininog PR tima i advokata da će me sprečiti da dete vodim iz Hrvatske. Dete će, kao i do sada, putovati, a što se tiče prebivališta i škole, Aleksandar će ostati da živi u Zagrebu i da tu ide i u školu - rekao je Popović.

- U interesu deteta je da roditelji komuniciraju. Ako pratite savete stručnjaka, ta minimalna komunikacija rastavljenih roditelja prilikom primopredaje je najveća sreća za decu čiji su roditelji rastavljeni. I naravno da ću ja podsticati i truditi se da uspostavim makar tu minimalnu komunikaciju kada smo mi kao oba roditelja u tom trenutku pored našeg deteta. Na Severini je da to prihvati ili ne prihvati, do sada nije prihvatila i nadam se da će se to promeniti uskoro jer će to učiniti naše dete srećnim - kazao je Popović nakon sudske odluke, 1. decembra 2019. godine.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: severina/Instagram

Pogledajte još