Francuska i Nemačka blokiraju Bugarsku i Rumuniju

0

BRISEL, 21. decembra 2010. (Beta-AFP) – Francuska i Nemačka obavestile su u utorak Evropsku komisiju o odluci da blokiraju ulazak Rumunije i Bugarske u "šengenski" prostor, rekla je portparolka EK Mišel Serkon.

BRISEL, 21. decembra 2010. (Beta-AFP) – Francuska i Nemačka obavestile su u utorak Evropsku komisiju o odluci da blokiraju ulazak Rumunije i Bugarske u “šengenski” prostor, rekla je portparolka EK Mišel Serkon.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Sesilija Malstrom dobila je pismo ministara unutrašnjih poslova Francuske i Nemačke Brisa Ortefea i Tomasa de Mezijera u kojem ocenjuju da je “preuranjen” ulazak Rumunije i Bugarske u “šengenski” prostor u martu 2011.

Ministri ukazuju na nedostatke koje su te dve zemlje pokazale u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Komisija nema nikakvu moć odlučivanja po tom pitanju, rekla je portparolka Komisije i dodala da odluku moraju jednoglasno doneti sve zemlje članice Unije.

Izveštaj stručnjaka o dvema zemljama očekuje se u januaru. “Komisija nije iznela mišljenje o tom izveštaju”, rekla je portparolka.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.