HURRICANE ĆE PEVATI: Evrovizija se ipak održava, ali na način koji nikada do sada nije viđen

Evrovizija 2020 ipak će se održati u subotu, 16. maja, od 21 čas, ali na način na koji se nikada pre nije organizovala i prikazala.

Naime, holandski javni servis će umesto klasičnog takmičenja organizovati poseban program u kojem će se predstaviti 41 zemlja, uključujući, naravno, i grupu "Hurricane" koje predstavljaju Srbiju.

Dakle, bitna informacija je da poznatog takmičenja u smislu biranja pobednika - neće biti. Cilj je jedan - da se svetu priušti da vide izvođače svih zemalja i da se svi dobro zabave.

Svi izvođači će se svetu predstaviti iz studija u svojoj zemlji, odnosno sa svojih javnih servisa, a kod nas iz studija RTS-a. Kako se navodi, RTS je pokazao interesovanje za prenos posebnog evrovizijskog programa.

Evropska radiodifuzna unija je u saradnji s holandskim javnim servisom, koji je trebalo da organizuje ovogodišnju Pesmu Evrovizije, potvrdila da je u pripremi novi program koji će se emitovati 16. maja umesto finala otkazane Evrovizije.

Program nosi naziv "Eurovision: Europe Shine A Light", a pored 41 novog izvođača gledaoci će imati priliku da vide i one stare, sa hitovima koji su već svima dobro poznati.

Voditelji programa biće Šantal Janzen, Edsilija Rombli i Jan Smit, kao što je i prvobitno planirano.

- Pokušaćemo da 16. maja ujedinimo Evropu jedinstvenim televizijskim programom. Pozivamo sve emitere koji su hteli da pošalju predstavnike na ovogodišnju Evroviziju i druge članove EBU da emituju ovu emisiju u duhu jedinstva i zajedništva - rekao je izvršni supervizor Evrosonga Jon Ola Sand.

Podsetimo, kada je u sredu, 18. marta, na zvaničnom sajtu Evrovizije saopšteno da se takmičenje otkazuje, usled pandemije korona virusa, devojke iz "Hurricane-a" tužno su rekle da su nemoćne i da je na njima samo da ispoštuju donetu odluku.

- Jako nam je žao što je došlo do otkazivanja Evrovizije, ali to su mere prevencije i odluka nadležnih organa. Mi smo se spremale kao da se ništa ne dešava ali poštujući odluke vlade Republike Srbije stali smo sa pripremama, a sad smo dobili i zvaničnu informaciju da je Evrovizija otkazana - rekle su devojke.

- Mi tu ništa ne možemo, sem da ispoštujemo. Naravno da smo razočarane, ne samo zbog otkazivanja Evrovizije već zbog celokupne situacije koja nas je zadesila. Nadamo se što bržem završetku ove agonije - poručile su tada Ivana Nikolić, Ksenija Knežević i Sanja Vučić.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.