Oživite svoju kosu

Koja žena ne sanja o sjajnoj, zdravoj kosi? Za mnoge je to naizgled nedostižna želja, ali je ipak možete ispuniti, pomoću nekoliko trikova. Bečki stručnjak za kozmetiku Helga Fijala-Haslberger savetuje kako da kosu s vremena na vreme oporavite. 

Svakodnevnim pranjem kose, redovnim feniranjem i korišćenjem proizvoda za oblikovanje kosa se oštećuje. Pena za feniranje, proizvodi za oblikovanje i lak za kosu ostavljaju posledice. Tome se pridružuju svakodnevni uticaji čestica prljavštine u vazduhu i UV zraci, koji kosu vremenom čine slabom i mat. Ona gubi na jačini i izgleda beživotno. Posledica toga je da se ne može više napraviti dobra frizura, jer se kosa ne drži dugo i pada. 

Pravilnom negom kose mogu se nadoknaditi mali deficiti, a ona će ponovo izlgedati zdrava i sveža. 

Šampon u velikim količinama i prečesto korišćenje proizvoda za negu zasićuju kosu. Prva pomoć su pilinzi, poput zemlje od lave ili fango blato, koji se mogu kupiti u drogerijama. Jednostavno umasirajte piling u kosu i ostavite da odstoji 15 minuta, a zatim dobro isperite. Kosa će oživeti i izgledati vitalnije. 

Kod slamaste i mat kose pomažu pakovanja za kosu koja možete sami da napravite. Sastojci poput žumanca i soka od limuna vratiće izgubljenu svežinu. 

Ko se muči sa suvom, lomljivom kosom i ne želi stalno da skraćuje krajeve, trebalo bi da nanese dodatne vitamine i vlažnost. Maska za kosu napravljena od meda i jaja štiti kosu od isušivanja i deluje protiv lomljenja. Jaje snabdeva kosu cinkom koji je jača, a med joj daje vlažnost. 

Za iskrzanu kosu dobri su avokado i suncokretovo ulje, jer imaju dosta vitamina i oporavljaju kosu, dajući joj sjaj. 

Compress

Pogledajte još