Novi sukobi u Tunisu

TUNIS, 13. januara 2011. (Beta) - U predgrađu Tunisa protekle noći je došlo do žestokih sukoba policije i mladih demonstranata nakon uvođenja policijskog časa, a jedan mladić je ubijen, javljaju agencije.

Prema izjavama očevidaca, u predgrađu Etadamen ubijen je 25-ogodišnji mladić, ali je nejasno da li je on bio učesnik demonstracija. Ispred kuće ubijenog mladića u četvrtak se okupila grupa ljudi koji uzvikuju "Bog je veliki".

Sukobi su izbili u predgrađima Etadamen i Intilaka gde živi 300.000 ljudi, na 15 kilometara od centra Tunisa. "Čitavu noć su se čuli pucnji i krici", rekla je agenciji Frans pres jedna bolničarka.

Ona je objasnila da su "incidenti izbili juče posle podne tokom jednog skupa koji se pretvorio u žestoki obračun snaga reda i mladih". Jutros je vidljiv dim iz dve zapaljene zgrade, a vatrogasci nastoje da ugase požare.

Tunižanske vlasti su uvele policijski čas na neodređeno vreme što je prvi takav slučaj od dolaska na vlast predsednika Zine El Abidin Ben Alija 1987. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.