HOROSKOP ZNA: Koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom

Natalna karta može približno da opiše očekivani fizički izgled osobe. Kako će neko izgledati najbolje će nam opisati podznak natalnog horoskopa - ascendent, celo prvo polje, planeta koja vlada ovim delom horoskopa, planete u ugaonim kućama, kao i Mesec.

Jedna od grubljih podela predstavljena je ovako: ljudi s podznakom u prvoj polovini znaka (od 0 do 15 stepeni) u Devici, Vagi, Vodoliji, Ovnu, Lavu ili Biku, ili druga polovina u Blizancima, Škorpiji ili Strelcu, imaju pravilnu konstituciju tela.

Ascendent (podznak) u Raku, Jarcu, Ribama, Ovnu, Biku ili Lavu (druga polovina znaka), kao i u Blizancima, Škorpiji ili Strelcu (prva polovina) imaju nepravilan izgled tela i držanja. Sklonost gojaznosti imaju osobe čiji je podznak u prvih 15 stepeni znaka Ovna, Bika ili Lava, i obrnuto, mršavije su osobe kojima je ascendent u istom znaku, ali od 16. do 30. stepena.

Niže rastom i mršave su osobe sa ascendentom u znaku Blizanaca, Škorpije i Strelca do 15. stepena, i obrnuto, od 16. do 30. stepena opisuje osobe sa viškom kilograma i upadljivim oblinama.

Na izgled utiče i planeta koja vlada ascendentom (podznakom). U ovom slučaju postoje mnogobrojne kombinacije, jer ta planeta može biti u astrološkom znaku koji bitno menja karakteristike. Ipak, ako je planeta u svom punom sjaju, glavne karakteristike su ove:

- Sunce - osoba je upadljiva, privlačna, tamnijeg tena sa narandžastim nijansama, krupnih očiju, upadljive kose (ili je preslaba ili pregusta i tršava), i prodornog glasa.

- Mesec - osoba može biti krupnije konstitucije, oči su upadljive, podočnjaci naglašeni, lice je okruglo i belo, moguće su sitne pege, širok nos i izdužena brada na kojoj je, često, rupica.

- Merkur - osoba je srednjeg rasta i slabašne fizičke konstitucije. Ima dugačke ekstremitete i prste, sitne oči, nos blago povijen i specifičan glas.

- Venera - telo ove osobe je proporcionalno, ali sklono gojenju. Ima belu kožu, lepe oči, pune usne, pravilan nos, pravu kosu i veoma muzikalan glas.

- Mars - daje osobi crveno-beli ten sa riđim pegama na licu. Oči su sitne i pretežno su plave ili svetlozelene. Zubi su neravni. Čelo ove osobe može biti karakteristično, jer je specifično spojeno s nosom. Glavu drže blago povijenu unapred, kao da prete rogovima.

- Jupiter - telo ove osobe je krupno i skladno. Lice je okruglo, sa sitnim crvenim pegama, oči su krupne i sjajne, a karakteriše ih širok osmeh i upadljivi zubi.

- Saturn - osoba je visokog rasta i veoma mršava. Njen ten je sivkasto-žut. Oči su sitne i svetle boje. Korak ove osobe je krupan, ali upadljivo trom.

Visina osobe može da se odredi po astrološkom znaku, koji, pak, govori i o temperamentu:

Kolerici su Ovan, Lav i Strelac, i oni su pretežno visoki.

Melanholici su Bik, Devica i Jarac - najčešće su srednjeg rasta

Sangvinici su Blizanci, Vaga i Vodolija, uglavnom su visokog rasta.

Flegmatici su Rak, Škorpija i Ribe, nižeg su rasta.

Astrološki znak u kome je podznak:

Ovan - crvenkast, Bik - bleđi, boja zemlje, Blizanci - tamnožut, Rak - žut, Lav - taman, Devica - zemljano svetao, Vaga - mlečnobeli ten, Škorpija - crvenkasto taman, Strelac - tamniji, Jarac i Vodolija - naglašeno bledilo, Ribe - tamniji ten. Kako bilo, astrološka simbolika je beskrajna, a sva lepota je u tome što se svaka specifičnost neke osobe uvek može pronaći skrivena u mapi života zvanoj - natalni horoskop.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još