Promocija zdravstvenog, spa i wellness potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu

Posle uspešno realizovane velike međunarodne konferencije u Beogradu, 20. aprila 2018 godine, na temu: "Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu" kojoj je prisustvovao značajan broj uticajnih francuskih tur-operatera i predstavnika francuskih eminentnih medija, Udruženje "Ja volim Francusku" nastavlja sa promocijom Srbije na tržištu Francuske.

Ujedno, to je bio, nakon punih 27 godina, povratak francuskih tur-operatera Srbiji i njenoj turističkoj ponudi, proistekloj upravo zbog velikog interesa francuskih turista ka našoj zemlji, koja se manifestuje preko najpoznatijih francuskih agencija specijalizovanih ne samo za individualne turističke ponude, već i grupna putovanja.

Slađana Novaković, predsednica udruženja "Ja volim Francusku" kao glavni inicijator obnove međunarodne turističke saradnje između naše dve zemlje kaže da je ponovno uspostavljanje snažne turističke saradnje "nesumljivo utiču na sveukupno poboljšanje odnosa dve zemlje, uključujući ne samo turistički i kulturni segment, već i ekonomske bilateralne odnose".

Po završenoj konferenciji, udruženje "Ja volim Francusku", na osnovu sprovedenih istraživanja zaključuje da su preferencije francuskih turista u Srbiji, između ostalog – i upoznavanje sa spa i wellnes potencijalima.

Tim povodom udruženje "Ja volim Francusku" organizuje posetu pet francuskih najeminentnijih turističkih spa i wellnes medija Srbiji. Njima predvodi francuska produkcijska kuca GLM Communication. Oni će boraviti u našoj zemlji od 25. do 29. juna i obići će Bukovičku, Vrnjačku i Prolom Banju.

Ovo je prvi projekat internacionalne važnosti koji će se u Srbiji realizovati posle epidemije virusa kovid-19, i to iz domena turizma, kojim se pokreće agresivna kampanja kako bi se ojačalo srpsko turističko tržište.
Promocijom spa i wellness destinaciija Srbije francuskom turističkom tržištu, će se na najefikasniji način (pisanjem o srpskim turističkim destinacijama u najčitanijim štampanim medijima), promovisati na tržištu Francuske.

Ovaj cilj je direktno povezan sa ciljevima Strategije razvoja turizma Srbije 2016-2025 koji se odnose na povećanje broja dolazaka i noćenja stranih turista i povećanje deviznog priliva od turizma.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Udruženja banja Srbije, Turističke organizacije Vrnjačke Banje, ekskluzivnog partnera projekta hotela "Fontana" iz Vrnjačke banje, hotela "Izvor" u Aranđelovcu, hotela "Radan" u Prolom Banji i hotela "Mona" u Beogradu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još