Bez stručnih propusta u spasavanju devojčice

VRANJE, 18. januara 2011. (Beta) - Državna sekretarka Ministarstva zdravlja Nevena Karanović izjavila je u utorak da je inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su lekari bolnice u Vranju uradili sve što su mogli prilikom spasavanja petogodišnje devojčice D.M. iz sela Ćukovac, koja je preminula 8. januara pod još nerazjašnjenim okolnostima.

"Imam uverenja direktora bolnice, a i inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da nije tačno da nešto nije urađeno i da nije bilo neophodnih instrumenata, što se moglo čuti u medijima, a biće obavljen i vanredni stručni nadzor", kazala je Karanovićeva novinarima u Beogradu.

Prema njenim rečima, devojčica je došla sa gušenjem i sa stručne strane nije bilo propusta, ali "postoje situacije u kojima nema pomoći". "Telo devojčice poslato je Zavodu za sudsku medicinu na obdukciju, koja će biti urađena kad sud plati, a sud izgleda nema da plati. Tužilaštvo takođe radi svoje deo posla", dodala je ona.

Karanovićeva je izrazila nezadovoljstvo zbog pisanja medija o tom slučaju i pokazala naslov iz štampe "Ubili dete na Božić".

Osnovno tužilaštvo u Vranju pokrenulo je istragu o smrti petogodišnje D. M. iz sela Ćukovac kod Vranja koja je preminula 8. januara na dečijem odeljenju Vranjanske bolnice pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Pogledajte još