PETNAEST MINUTA POD MASKAMA: Da li je grčkim bordelima ugrožena egzistencija?

Grčke seksualne radnice zabrinute su da će nove zdravstvene i bezbednosne smernice za zaštitu njih i njihovih klijenata od koronavirusa, naneti štetu njihovom poslovanju.

Propisi koji su stupili na snagu 15. juna pozivaju seksualne radnice da zadrže imena i kontakt brojeve kupaca, koji će na taj način, izgubiti anonimnost.

- Koji klijent će nam dati svoje lične podatke? Kažem vam, ostaćemo gladne - rekla je Ana Kurupou, koja predvodi "Crveni kišobran", grupu podrške seksualnim radnicima.

Kako su bordeli širom zemlje ponovo otvoreni u ponedeljak, pravila diktiraju upotrebu maski, partneri moraju da drže dovoljno razdvojene glave, posteljina se menja nakon svakog susreta, obavezno je bezgotovinsko plaćanje, a klijenti ostavljaju ime i kontakt broj. Takođe, poseta klijenta ne sme biti duža od 15 minuta.

- To je sve smešno, blago rečeno. Ludo je - rekla je Rita, koja upravlja jednim bordelom u centralnoj Atini, dok broji 15 evra koje joj je jedan klijent ostavio.

Sa novim zahtevima, seksualni radnici se pitaju koliko dugo će izdržati.

Njihova zarada im je, kako tvrde, više nego potrebna, jer seksualni radnici nisu primili nikakve beneficije tokom karantina i mera zabrana kretanja.

U "Crvenom kišobranu" i u drugim sličnim organizacijama, strahuju da će nova pravila drastično ugroziti seksualne radnice.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još