KAPACITET 500 KREVETA: Otvara se privremena Kovid bolnica u Areni

Od ponedeljka u sportskoj dvorani u Areni biće otvorena privremena Kovid bolnica koja će imati 500 bolničkih kreveta i sve uslove za prijem obolelih od koronavirusa, a od utorka Ortopedska klinika na Banjici biće vraćena u Kovid sistem i biće ponovo Kovid bolnica, najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je novinarima posle sastanka sa direktorima Kovid bolnica u Srbiji rekao da su danas imali analizu i da je tokom noći više od 130 pacijenata zadržano na bolničkom lečenju.

- To znači da se radi o ozbiljnoj kliničkoj slici i da su morali da ostanu na bolničkom lečenju. Svakog dana više od 100 pacijenata primimo na bolničko lečenje i treba obezbediti kapacitete za to - rekao je Lončar.

Tokom vikenda, do ponedeljka, najveći teret što se prijema tiče podneće Zemunska bolnica i njoj će pacijenti moći da se javljaju danas od 14 sati.

Kako je rekao Lončar, ta bolnica imaće kovid prijemni trijažni centar. Ministar je dodao i da će sledeća bolnica koja će preći u Kovid sistem biti bolnica u Požarevcu. Takođe je izjavio da treba napraviti novu reorganizaciju i preraspodeliti ljude da bi sistem funkcionisao. Apelovao je na građane da se pridržavaju svih mera.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još