Stanojević: Krstajić još dve godine

Decembar i prva polovina januara – raj za gurmane u Srbiji! Period kad lopta miruje i radovi u polju utihnu, a praznici i slave se smenjuju kao na traci, uz široku i nadaleko čuvenu lepezu specijaliteta – pihtije, kiseli kupus, sarma i pečenje! Kako odoleti? Nije lako običnim smrtnicima, nije lako ni vrhunskim sportistima…

Kod stručnog štaba Partizana, ako je i postojala bojazan, posle prvih testiranja i obavezne vage na „meniju”, u potpunosti je iščezla. Fudbaleri su spremni i bez viška kilograma došli na početak priprema!

Izuzetno smo zadovoljni kada povučemo paralelu u odnosu na jun prošle godine i period uoči odlaska u Austriju. Mnogo smo napredovali, pogotovo na aerobnom planu, što znači da je kondicioni trener Dejan Ilić dobro odradio posao. Usled 30 napornih jesenjih utakmica logično je da dođe do pada sposobnosti, ali mi smo uspeli još i da ih podignemo! Igrači su u pauzi ispoštovali i individualni plan rada – sa osmehom konstatuje trener srpskog šampiona Aleksandar Stanojević.

Ko prednjači u dobrim rezultatima?

Izdvojio bih Aleksandra Miljkovića i Stefana Savića, dvojicu mladih defanzivaca čiji su parametri iznad evropskog standarda!

Da li ste detektovali i negativne pojave?

Ne postoje negativni primeri, čak je i Mladen Krstajić napredovao! Kapiten ima rezultate 15 odsto iznad evropskog standarda, pa bi prema tome mogao da igra fudbal još najmanje dve godine na vrhunskom nivou! Devedeset odsto ekipe je u evropskom proseku, što je mnogo bolje nego u junu. U startu imamo dobru polaznu osnovu i razlog za veliko zadovoljstvo!

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još