SEZONA RAKOVA: Otkrijte deset tajni njihove ličnosti

Rakovi se često opisuju samo kao emotivna i osetljiva bića, ali istina je da vode veoma bogat i intenzivan život zbog kog znaju da uživaju u malim stvarima, ali i da se nerviraju zbog njih.

Ono što malo ko zna o Rakovima je to da:

1. Intuicija im je "drugo ime"

Rakovi imaju snažnu intuiciju koja im omogućava da osete stvari koje drugi ne primećuju. Oni su prirodno nadareni u čitanju ljudi i gotovo uvek mogu da primete kada neko na neki način deluje neobično.

2. Intenzivni su i strastveni ljubavnici

Rak nije površan kada je u pitanju ljubav, a u vezi je neverovatno intenzivan i strastven. Kada vas Rak voli to se razlikuje od svega ostalog i tada se zaista osećate živim.

3. Rak se ne nosi dobro s prekidom veze

Njegovo srce je jako osetljivo i ako mu ga slomite, teško će to da podnese. Često mu je potrebno dugo vremena da preboli nekoga i da se ponovno vrati u normalno stanje i nastavi dalje.

4. Može da bude velikodušan s vremena na vreme

Rak je jako velikodupan i nije neuobičajeno da svoje prijatelje i porodicu iznenađuje raznim gestovima. Oni to ne rade jer osećaju da moraju i vole da vide osmeh na licima onih koje vole.

5. Rak je tajanstven i teško ga je pročitati

Zbog svoje tajanstvenosti drugima može da deluje poput zagonetke. Ne otkriva odmah sve svoje tajne i ne želi da otkrije svaku svoju misao i emociju kao neki drugi znakovi. To može da ih učini izuzetno teškim za čitanje onima koji ih ne poznaju vrlo dobro, ali ta tajanstvena osobina takođe intrigira druge i privlači ih u njegov svet.

6. Rak voli privrženost

Ne može da kaže "ne" ljubavi, pogotovo kada dolazi od prave osobe. Voli da se oseća potrebno i željeno.

7. Miran je i opušten dok ga ne isprovociraju

Kada ga izazovu, pokazaće svoja klešta i postaviće provokatore na svoje mesto, onako kako samo on to može.

8. Čuvajte se promena raspoloženja

Ponekad se njegovo raspoloženje menja kako vetar duva. Kad je dobro, može se osećati neverovatno, ali kad se oseća loše, to takođe može biti jednako intenzivno. Često se trudi da zadrži stvari pod kontrolom, no ponekad ga emocije mogu preplaviti.

9. Rak je uvek tu za svoje prijatelje

Rakovi znaju da slušaju, a kada je neko do koga mu je stalo u problemu, često je spreman da učini sve kako bi pružio podršku.

10. Ponekad su sentimentalni

Rak se ponekad može zateći u situaciji da se priseća prošlosti i tada zaboravi da živi u sadašnjosti. Ponekad mu je teško da krene dalje nakon što se stvari završe.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još