KORISNI SAVETI: Kako da se ovog leta našminkate uz neizostavnu masku?

Ovih dana dosta razmišljamo o tome kako da se što bolje zaštitimo. Maske su postale obavezne, pa se mnoge žene pitaju kako da sa tim uklope svakodnevnu šminku. Nekih stvari ćemo morati da se odreknemo, a neke ćemo morati da dodamo.

U nastavku saznajte kako da se našminkate kada nosite zaštitnu masku.

Nošenje maski ovog leta, a možda i tokom jeseni biće obavezno. Usta i nos su nam prikriveni, i to će nam odrediti i kako ćemo se šminkati. Naša koža mora da diše, i previše šminke nikako nije preporučljivo.

Eksperimentišete sa senkama

Kada nosimo masku, važno je naglasimo oči, kako bismo na licu imali efekat šminke. Možda ste navikli da koristite jedne te iste senke koje nisu mnogo uočljive, ali sada možete da probate neki ekperiment. Tokom leta možete da isprobate narandžastu senku, boju cigle ili svetlo zelenu - sve one su u trendu i izgledaće fantastično u vrelim danima.

Iako leti izbegavamo da se mnogo šminkamo, jer je zaista toplo, ako želimo da izgledamo našminkano, moraćemo da poradimo na očima.

Sve je dozvoljeno - i ajlajner i veštačke trepavice

Ovde govorimo o onim danima kada želite da se sredite od glave do pete, ali znate da ćete morati da nosite masku. Duge trepavice će naglasiti vaše oči, pa će biti zanemarljivo što nemate na usnama karmin. Ako već imate duge trepavice, nema potrebe za nadogradnjom. Ako ih nemate, znajte da postoje mnoge tehnike kao što svilene trepavice, ruski volumen ili lash lifting koje će uspeti da učine da vaše trepavice budu bujnije i naglašenije.

Ovog leta su dodaci obavezni

Kamenčići, cveće, perje, perle, šljokice - sve se to vratilo na velika vrata. Ovi dodaci stavljaju se na obrve, i oko očiju. Ove aplikacije za lice su sve popularnije. I mada mnogi misle kako su oni preterani, idealni su dok nosite masku, jer ćete izgledati glamoruzno, čak i u dnevnoj varijanti.

Ima i jednostavnijih šablona, pa možete da izaberete ono što vam se dopada.

Zaboravite na puder

Ako već nosite masku i lice vam je prekriveno, puder vam nije potreban. Kada je napolju toplo, a vi već imate nešto na faci, puder će samo zapušiti pore i lako će se bubuljice stvoriti na licu, ako koža ne može da diše.

Hidratantna krema biće sasvim dovoljna. Odlična zamena za puder može da bude i krema protiv UV zraka, jer tokom leta, kožu moramo da zaštitimo od sunca. Pilinge možete da radite i dva puta nedeljno, kako bi koža bila očišćena od mrtvih ćelija i toksina.

Nošenje maski i šminkanje mogu da se iskombinuju. Posvetite vreme nezi kože i pravite razne ekperimente sa bojama na očima. Na taj način, izgledaćete lepo, a vaša koža će biti fantastična.

Izvor: Mogujatosama.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još