Miodrag Kostić i Novak Đoković obezbedili let za malu Sofiju

Na priču male Sofije Markuljević koja boluje od spinalne mišićne atrofije nije mogao da ostane imun ni vodeći srpski biznismen i istaknuti humanista, predsednik kompanije MK Group Miodrag Kostić. On se ovoga puta udružio sa prvim teniserom sveta Novakom Đokovićem kako bi pomogao devojčici da se izbori sa opakom bolešću i što pre napravi svoj prvi korak, a oni su obezbedili Sofiji i njenim roditeljima let privatnim avionom za Sjedinjene Američke Države!

U vreme pandemije korona virusa, privatan let će porodici Markuljević mnogo olakšati proces izlečenja, jer je veliko pitanje kako bi inače mogli da dođu do Amerike. Sada kada je i novac za lečenje u iznosu od 2,4 miliona dolara prikupljen, a uz to obezbeđen i let, očekuje se da će Sofija sa roditeljima biti u Americi sredinom avgusta, nakon što se novac uplati bolnici i stignu vize za njih troje. Otac male Sofije Stefan Markuljević posebno je zahvalan Miodragu Kostiću i Novaku Đokoviću što su im obezbedili let, jer im je to posebno važno.

Foto: djokernole/Instagram

- Neizmerno sam zahvalan i našem najboljem teniseru Novaku Đokoviću i kompaniji MK Group i njenom vlasniku Miodragu Kostiću, jer smo dobili neverovatan poklon – let privatnim avionom do Amerike i nazad, što nam je presudno za Sofijino dalje lečenje. Prikupljena su sredstva koja su potrebna za lek, 2,4 miliona dolara, ali, nažalost, ta suma ne pokriva i ostale velike troškove. Zato nam je ovo dodatno olakšanje i jedna velika briga manje o kojoj treba da razmišljamo, a to u ovom trenutku stvarno mnogo znači - rekao je Stefan Markuljević.

S obzirom na to da ovakvi letovi koštaju više desetina hiljada evra, ovo je važno finansijsko rasterećenje porodici Markuljević od strane velikih humanista Miodraga Kostića i Novaka Đokovića, a na tome im je sigurno zahvalna i cela Srbija.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još