ODLAZAK FRONTMENA GRUPE "NOVI FOSILI": Preminuo Rajko Dujmić

Rajko Dujmić, hrvatski muzičar i vođa nekadašnjih "Novih fosila", koji je nakon saobraćajne nesreće završio u indukovanoj komi, preminuo je danas u riječkoj bolnici na Sušaku.

Od srede uveče nalazio se na jedinici intenzivne nege na Odeljenju neurohirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u sredu u večernjim satima nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Dujmić je automobilom sleteo s puta u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se vazdušni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu.

Rođen je 7. avgusta 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju muzičku školu, smer violina, a onda je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Umesto da postane učitelj muzičkog vaspitanja, posvetio se muzici i postao jedan od najplodnijih kompozitora zabavne muzike u istoriji hrvatske diskografije.

- S godinu dana dobio sam žulj na usnicama od usne harmonike. Bio je to moj najdraži poklon za prvi rođendan. Godinama kasnije mama je često prepričavala kako sam tad stajao na stolu i svirao, a svi su gosti oko mene morali da plešu. Od najranije mladosti jedini moj način komuniciranja s ljudima bio je zvuk, a tako je ostalo i do danas. Muzikom se najbolje izražavam - rekao je Dujmić pre godinu dana u jednom intervjuu.

Prvu pesmu "Smij se" napisao je sa samo 13 godina. Kao klinac je, priznaje, bio nemoguć. U njegovom detinjstvu bilo je svega, rekao je Rajko koji, osim gitare i violine, svira i klavijature.

Izvor: B92/ 24sata.HR
Foto: CROATIA RECORDS-Printscreen/Youtube

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.