Protest taksista u Beogradu

BEOGRAD, 31. januara 2011. (Beta) - Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograd (SITAB) u ponedeljak će u Beogradu organizovati protestnu vožnju tražeći izmene Zakona o autotaksi prevozu i ukidanje akciza na gorivo za taksiste do 300 litara mesečno.

Potpredsednik SITAB-a Stevan Blagojević rekao je agenciji Beta da na protestu očekuje više od 700 taksista i da će protestna vožnja početi u 12 sati u Ulici Agustina Neta. Okupljanje učesnika protesta će početi od 11 sati.

Iz ulice Agostina Neta ćemo ići ulicom Jurija Gagarina, potom Omladinskih brigada, Bulevarom Mihajla Pupina, Brankovom, Prizrenskom, Kralja Milana do kruga Slavija, a potom nazad ulicom Kralja Milana do Trga Nikole Pašića i Gradske skupštine, rekao je Blagojević.

Učesnici protesta će se potom parkirati u žutim trakama ispred Gradske skupštine i Kraljana Milana, a skup će obezbeđivati saobraćajna policija, rekao je on. Blagojević je rekao da taksisti "ne žele da blokiraju grad" i da su zato odabrali široke ulice kojima mogu da se kreću žutim trakama.

Pogledajte još