PRAKTIČNE, MARLJIVE, SNALAŽLJIVE: Saznajte sve o ženama Devicama

Predana, snalažljiva, diskretno duhovita, marljiva, praktična, razborita, skromna, stidljiva, precizna – sve je to žena rođena u horoskopskom znaku Device.

Poznajete li neku Devicu?

Nena životna misija je da bude heroj i da obara druge ljude s nogu znanjem i intelektom. Devicom vlada planeta Zemlja, zbog čega je praktična i svoje misli bazira na stvarnosti, a ne na mašti. Kroz život hoda s nogama čvrsto na zemlji koračajući graciozno i nežno u svojoj razboritoj stvarnosti.

Orijentisana na detalje, ona je "žena dinamit" koja bukvalno misli na sve i na koju uvek možete da računate. Svemu pristupa sistematski i voli planirane rutine. Slobodno vreme najradije provodi u dugim šetnjama u prirodi ili radeći u vrtu. Njena velika vrlina je da uvek i svuda dolazi na vreme. Može se činiti hladnom i odsutnom, ali zapravo je stidljiva i neodlučna.

Seks & veze

Potpuno predana kada je u vezi, Devica je pouzdana i lojalna te meri svaki detalj pre nego se nekom obaveže. Radije će biti sama nego s pogrešnom osobom – ona ne traži samo onog pravog, ona traži onog savršenog. To ne znači da traži nekog ko je savršen (jer takav čovek ne postoji), nego nekog s kime će se savršeno slagati.

Detalji su joj važni i u ljubavi, pa od svog partnera očekuje "začine" poput cveća, mirišljavih sveća i predigre u spavaćoj sobi.

Skromna i konzervativna u mnogim područjima života, Devica nije sklona velikim eksperimentisanjima u krevetu (iako tu mogućnost ne treba potpuno isključiti) te voli da partner preuzme inicijativu. Stroga prema samoj sebi, važna joj je partnerova potvrda da u krevetu sve radi dobro. Najbolje se slaže sa Škorpijom, Blizancima, Rakom, Bikom i Jarcem.

Prijateljstvo

Pouzdana i uvek od pomoći, prijateljica Devica biće tu za svaki važan događaj u životima svojih prijatelja. Takođe, nikada neće zaboraviti rođendane osoba koje su joj važne. Njena kritična priroda i praktična ličnost čine je prijateljicom koja zna da da odličan savet, ali samo kada je tražen jer ona se ne "petlja" samoinicijativno u tuđe stvari.

Kada žele da joj se zahvale na pomoći, njeni prijatelji trebalo bi to da urade na diskretan način. Device su skeptične prema velikim gestovima i glasnim iskazivanjima emocija. Više cene jednostavne i tiše iskaze zahvalnosti.

Izgled

Mladalačko ovalno lice, oštar i iskričav pogled koji analizira, duži nos, veliki, široki osmeh, nežna brada, vitka linija, četvrtasta ramena, mala stopala - fizičke su karakteristike Device. Kosa je obično smeđa, a oči sive ili boje lešnika.

Gornji deo glave obično je primetno veći, što se povezuje s izrazito intelektualnim umom. Njena spoljašnjost generalno je upečatljiva i Device se nose vrlo dobro. Najveći fizički adut Device jeste njen dugi, vitki, seksi stomak.

Stil

Prefinjenost i bezvremenska odeća zakoni su kojih se Devica nepokolebljivo drži. Obožava autfite u kojima će s posla moći da ode na ručak, večeru ili u večernji izlazak. Taj otmeni znak ne izlazi iz kuće bez dezodoransa jer uvek želi da odiše svežinom. Koliko se zapravo brine o svom izgledu, diskretna Devica ne želi da otkrije svima.

Zemljane boje poput sive i žutosmeđe te mornarsko plava omiljene su joj boje. Njena garderoba puna je praktičnih i sofisticiranih komada, a otmeno će "isfurati" i najležernije odevne kombinacije. Ne voli ništa ekstremno, već jednostavno, praktično, suptilno i prilagodljivo. Nakit mora da nadopunjuje kompletan izgled.

Stil kupovine

Perfekcionistička narav Device posebno se ogleda u kupovini. Ona pažljivo proverava da li je s artiklom koji joj se sviđa sve u redu, a njenom istančanom oku ništa ne može da promakne. Kada kupuje, lako je možete zateći u prodavnici zdrave hrane jer Devica pazi na ishranu i svoju vitku liniju.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još