Mogući protesti zdravstvenih radnika

BEOGRAD, 4. februara 2011. (Beta) - Predstavnici tri reprezentativna sindikata zdravstva izrazili su u petak nezadovoljstvo zbog lošeg socijalnog dijaloga u zemlji i najavili proteste ukoliko se ta situacija ubrzo ne promeni.

Predsednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" Zoran Ilić rekao je agenciji Beta će u utorak, 8. februara biti odlučeno o eventualnoj polučasovnoj obustavi rada u sredu, 9. februara, kao znak upozorenja.

Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Branislava Plančak kazala je Beti da predstavnici Vlade i Ministarstva finansija ne odgovaraju na uporna pisma tog sindikata, koji traži sastanak sa njima.

Navanrednoj sednici Predsedništva sindikata dogovorili smo da pošaljemo još jedan dopis sa dodatim zahtevom oko poboljšanja materjalnog položaja zaposlenih i ako nas ne pozovu na razgovor, u sredu, 8. februara u 11.00 časova ispred Vlade Srbije doći će oko 100 naših članova da javno preda naše zahteve, navela je ona.

Predsednik Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije Dragan Bisenić takođe je rekao da taj sindikat nije dobio odgovore od Ministarstva zdravlja na svoje zahteve i najavio proteste poput protesta prosvetara, ukoliko se prosvetarima izađe u susret.

Pogledajte još