Zdravstveni radnici naknadno o štrajku

BEOGRAD, 9. februara 2011. (Beta) - Predstavnici Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije i ministarstava finansija i zdravlja nastaviće pregovore za sedam dana, dogovoreno je u sredu na sastanku u Beogradu.

Sindikat će o daljim koracima odlučiti u sredu tokom dana i obavestiti javnost, a završena je i polučasovna obustava rada u organizaciji još jednog reprezentativnog sindikata zdravstva - Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost".

Predsednica Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Branislava Plančak kazala je agenciji Beta nakon jednočasovnog sastanka u ministarstvu finansija da im je ponuđena platforma koja se odnosi na sve javne službe, kakva je, kako je kazala, ponuđena i prosvetarima.

Predstavnici sindikata sastali su se s pomoćnikom ministarke finansija Bogdanom Popovićem i pomoćnicom ministra zdravlja Zoricom Pavlović, pošto, prema rečima Plančakove, Diana Dragutinović nije bila u vladi u vreme kad su oni zatražili prijem. Ona je kazala i da im je u ministarstvu finansija rečeno da se očekuje priliv od deset milijardi dinara u budžetu i da će se ta sredstva jednako podeliti.

Oko 100 članova tog sindikata okupilo se u sredu ujutru ispred Vlade Srbije i zatražilo prijem kod Diane Dragutinović i premijera Mirka Cvetkovića. Oni su tada predali i zahteve u Vladu Srbije, među kojima je i povećanje plata za 14,5 odsto, nakon čega su pozvani na sastanak u resorno ministarstvo.

Pogledajte još