Odložena protestna vožnja za 14. mart

BEOGRAD, 11. februara 2011. (Beta) - Strukovno udruženje taksi i preduzetnika Beograda (SITAB) odlučio je da protestnu vožnju zbog nerešenih problema u taksi prevozu, osloži za 14. mart, saopšteno je u petak iz tog udruženja.

Odluku o odlaganju protestne vožnje doneo je Upravni odbor udruženja da bi se lokalnoj samoupravi dao rok od 30 dana za formiranje nove radne grupe sa legitimnim predstavnicima taksi-preduzetnika,koji bi doprineli uvođenju zakonitosti i reda u taksi-prevoz Beograda.

To udruženje navodi da je ovlašćeni predstavnik gradonačelnika Beograda, Dejan Mali 4. februara zapretio štrajkačima da, "ukoliko SITAB opet izade na protestnu voznju 14. februara i blokira grad", grad neće pregovarati sa predstavnicima udruženja.

"Takva izjava Dejana Malog, predstavlja stav lokalne samouprave koja ne želi da se javnost upozna sa problemima koji ugrožavaju egzistenciju porodica taksi-preduzetnika", navodi se u saopštenju.

SITAB traži imenovanje nove radne grupe za unapređenje rada taksi prevoza, uvođenje propisane cene prevoza (bez popusta) i naplata po taksimetru, jedinstvenu krovnu oznaku i svakodnevni rad na suzbijanju "divljaka".

Pogledajte još