Požar na Ekonomiji 1 u Baču ostavio 20 porodica bez krova nad glavom

Između četiri i pet sati izjutra, u naselju Ekonomija 1, u opštini Bač izbio je požar. Žrtava i povređenih nije bilo, ali je stambeni objekat u kome je živelo dvadesetak porodica sa decom, gotovo potpuno izgoreo.

Prve su na lice mesta stigle ekipe Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Bača, a onda im se pridružila i Vatrogasna brigada iz Novog Sada. Ljudi su u prvom momentu evakuisani u Sportsku halu u Baču, trenutno su smešteni kod rodbine i prijatelja, a za većinu se priprema privremeni kolektivni smeštaj, u takozvanom Cvrčku, gde će imati osnovne uslove za život, dok se ne pronađe trajno rešenje.

Opštinska prava Opštine Bač, u saradnji sa Crvenim krstom Bač, od momenta nastanka požara ubrzano radi na pronalaženju rešenja za probleme koje je izazvala ova nezapamćena tragedija. Nabavljeni su kreveti, obezbeđuje se ogrev, hrana, sredstva za higijenu, odeća, posteljina, školski pribor…

„Veoma smo tužni i zatečeni zbog situacije koja je zadesila ove porodice. Čak i da je u pitanju samo jedna porodica, bila bi to velika tragedija, a ne dvadeset. U ovom momentu nam je najvažnije kako da im obezbedimo što bolje uslove za privremeni smeštaj, i osnovne uslove za život. Zato užurbano radimo na otvaranju dinarskog i deviznog žiro računa, na koje će svi koji žele da pomognu moći da uplate sredstva, i na taj način doprinesu što hitnijem rešavanju problema.“ - izjavila je Marina Balaban, zamenica predsednika Opštine Bač.

Dinarski i devizni namenski računi, će biti otvoreni tokom dana. Kako nezvanično saznajemo, požar je izazvao ljudski faktor, a policija uveliko radi na rasvetljavanju slučaja.

Novinar: Gordana Bjelajac
Fotografije: Opštinska uprave Bač, Crveni krst Bač

Pogledajte još