fbpx

Koncert "Incognito"

Jedna ljubav, jedan svet, jedan Incognito. Onako kako je ova grupa završila svoj nastup mi počinjemo. Svi koji su bili na koncertu grupe Incognito u petak uveče u Domu sindikata, otišli su sa ovom porukom u svojim srcima. Ovaj internacionalni sastav čine muzičari iz Engleske, Irske, Škotske, Trinidad i Tobaga , Izraela i Jamajke predstavlja jedan od najznačajnijih acid jazz sastava, a beogradska publika je imala zadovoljstvo da ih sluša po treći put.
Koncert je počeo u laganijem ritmu, s nekoliko pesama s  poslednjeg albuma "Eleven". U oči odmah upada impozantan i dinamičan scenski nastup, a bend uigrano i samouvereno prezentuje svoj repertoar. Posle nekoliko početnih numera u kojima je trajalo opipavanje pulsa publike, stvari dolaze na svoje mesto. Bio je potreban samo jedan poziv da većina posetilaca ustane sa svojih mesta, priđe bini i time napravi atmosferu koja je karakteristična za sve koncerte ove grupe. Publika nije izneverila, većina je igrala i pevala uz poznate zvuke. Bend je tokom koncerta održavao stalnu interkaciju s publikom, provocirajući je odličnim zvukom i očaravajućim crnoputim vokalima među kojima se izdvaja glas Majse Lik. 
Iako je ovaj koncert bio povod za promociju novog albuma, imali smo priliku da uživamo u starim hitovima ovog sastava, poput “Always There” i “Still a Friend Of Mine”. Visok ritam i energičan nastup nekoliko puta tokom koncerta menjali su se uz performans Bluija, gitariste i lidera ovog benda, koji nas je podsećao na životne i ljudske vrednosti kojima se uvek treba vraćati. Za nešto manje od dva sata, koliko je trajao koncert, čuli smo spoj starog i novog zvuka - tako poznato, a ujedno i tako sveže. Od beogradske publike oprostilli su se pesmom "One love".
Do nekog novog muzičkog sastanka, do neke nove incognito misije...

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.