Koncert “Incognito”

Jedna ljubav, jedan svet, jedan Incognito. Onako kako je ova grupa završila svoj nastup mi počinjemo. Svi koji su bili na koncertu grupe Incognito u petak uveče u Domu sindikata, otišli su sa ovom porukom u svojim srcima. Ovaj internacionalni sastav čine muzičari iz Engleske, Irske, Škotske, Trinidad i Tobaga , Izraela i Jamajke predstavlja jedan od najznačajnijih acid jazz sastava, a beogradska publika je imala zadovoljstvo da ih sluša po treći put.
Koncert je počeo u laganijem ritmu, s nekoliko pesama s  poslednjeg albuma “Eleven“. U oči odmah upada impozantan i dinamičan scenski nastup, a bend uigrano i samouvereno prezentuje svoj repertoar. Posle nekoliko početnih numera u kojima je trajalo opipavanje pulsa publike, stvari dolaze na svoje mesto. Bio je potreban samo jedan poziv da većina posetilaca ustane sa svojih mesta, priđe bini i time napravi atmosferu koja je karakteristična za sve koncerte ove grupe. Publika nije izneverila, većina je igrala i pevala uz poznate zvuke. Bend je tokom koncerta održavao stalnu interkaciju s publikom, provocirajući je odličnim zvukom i očaravajućim crnoputim vokalima među kojima se izdvaja glas Majse Lik. 
Iako je ovaj koncert bio povod za promociju novog albuma, imali smo priliku da uživamo u starim hitovima ovog sastava, poput “Always There” i “Still a Friend Of Mine”. Visok ritam i energičan nastup nekoliko puta tokom koncerta menjali su se uz performans Bluija, gitariste i lidera ovog benda, koji nas je podsećao na životne i ljudske vrednosti kojima se uvek treba vraćati. Za nešto manje od dva sata, koliko je trajao koncert, čuli smo spoj starog i novog zvuka – tako poznato, a ujedno i tako sveže. Od beogradske publike oprostilli su se pesmom “One love“.
Do nekog novog muzičkog sastanka, do neke nove incognito misije…

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.