Kombikrajst protutnjao Beogradom

BEOGRAD, 5. marta 2011. (Beta) - Muzička grupa "Kombikrajst" (Combićrist) nastupila je u petak uveče treći put u Beogradu, a posetioce u Domu omladine skoro dva sata navodila je na ples na koncertu kojim je publici u Srbiji predstavila novi album "Mejking monsters" (Making Monsters).

Oko 400 gledalaca iz Srbije i okolnih zemalja imalo je priliku da vidi energični nastup grupe koji žanr svoje muzike naziva "tehno-badi" (Tećno-Body). Publiku su uglavnom činili mladji posetioci obučeni u "gotik" stilu oblačenja, sa brojnim ukrasima ili kostimima.

Pevača i glavnog kompozitora Endija Laplegu (Andy LaPlegua) pratili su dva seta bubnjeva i klavijatura, a prepoznatljive agresivne pesme sa himničnim refrenima izazvale su u nekoliko navrata pravi delirijum u publici.

Goli do pojasa, premazani scenskom bojom na bini preplavljenoj veštačkim dimom, "Kombikrajst" su izvodili uglavnom pesme sa novog albuma, a publika iz prvih redova često je horski pevala pesme sa grupom.

Bend stvoren u Norveškoj, a sada iz SAD, pokazao je da još energičnije zvuči uživo, iako su njegove pesme elektronske, sa mnogo distorzije glasa i drugih zvučnih efekata.

Laplega je rekao da mu je izuzetno drago što ponovo nastupa u Beogradu, a grupa je nastup u Domu omladine, posle drugog bisa, završila demoliranjem scene.

Jedan od bubnjara je sa svog seta izvadio timpan i dao publici da ga drži dok je davao ritam jednom od starijih hitova sastava. Drugi bubnjar je takodje rastavio svoj set, a pevač je bacio mikrofon i sa publikom uzvikivao refren.

"Kombikrajst" je prošle godine u Beogradu bio predgrupa "Ramštajnu" (Rammstein) u Areni, a 2009. je održao samostalni koncert.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.