fbpx

Zašto žene vole trač?

Pretpostavlja se da većina žena voli da tračari jer se osećaju nesiguro. Međutim, nekada je u pitanju samo ćaskanje i želja za obaveštenošću. Trivije mogu biti i interesantne i večiti izvor zabave.

Postoji toliko razloga zbog kojih žene tračare. Da li ste saglasni sa nekim od predloženih odgovora?

Analiziraju svoje iskustvo

Iz perspektive žene, moguće je da svoj razgovor sa prijateljicom neće okarakterisati kao tračarenje. Verovatno žele samo da razlože i razumeju situacije u kojima su se i same našle. Neophodan joj je neko sa kim će svoj problem pogledati iz druge perspektive.

Poistovećava se sa drugima

Verovatno žene vole trač da bi se poistovetile sa drugim ženama. Na nekoliko načina, to pokazuje da imate poverenje u ženu kojoj se poveravate, jer na neki način delite tajnu. Vezuje se za svoju sagovornicu, čak i kada iznosi tajne koje se tiči drugih.

Zavist

Iako je ovo tužan razlog, ali nije manje zastupljen u odnosu na prethodne. Međutim, ovo nije za osudu, jer svako od nas se bar jednom susreo sa takvim osećanjem. Neke žene to pravdaju urođenim nagonom. Kako god, zavist može biti i posledica nesigurnosti i manjka samopouzdanja.

Smanjuje stres

Verovali ili ne, trač može opuštajuće da deluje. Relaksacija nastupa kada čujemo da neko prolazi kroz loš period u životu. Mada, čak i kada niste preterano srećni jer je nekome loše krenulo i dalje može doći do umanjenja stresa. Naime, nije retko da sam osećaj da ne proživljavate iste što i drugi, proizvodi sreću. Na taj način razmišljaju i žene koje tračare.

Potvrđivanje

Nekada tračarenje može biti potvrda za osećanja. Naravno, na taj način žene ukazuju koliko su ispravnije postupile u odnosu na svoje prijateljice koje su se našle u sličnim situacijama.

Sklapanje prijateljstva

Scena iz mnogih serija, poput Očajnih domaćica, gde je trač ona spona koja gradi prijateljstva, može se preneti i u stvarni život.

Stečena osobina

Na kraju, trač može biti karakteristika koja se uči. Obično se radi o ženama koje su videle najpre svoje majke da tračare sa svojim prijateljicama, tako da vrlo često tinejdžerke primenjuju ovu praksu.

Iako je trač nepristojna pojava, može povrediti tuđa osećanja. Ipak, ponekad, mora se priznati, može biti korisno.

Izvor: B92.net

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.