Van Gal na kraju sezone odlazi iz Bajerna

FRANKFURT, 7. marta 2011. (Beta-AP) - Trener fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Luj van Gal napustiće klub na kraju sezone, godinu dana pre isteka ugovora, preneli su nemački mediji.

Van Gal je prošle sezone sa Bajernom osvojio "duplu krunu" u Nemačkoj i stigao do finala Lige šampiona, ali ekipa trenutno zauzima peto mesto na bundesligaškoj tabeli. Takmičenje u Kupu Bajern je završio u polufinalu.

List Bild preneo je da su se na današnjem sastanku članovi uprave Bajerna i Van Gal dogovorili da na kraju sezone prekinu saradnju, iako ugovor 59-godišnjem holandskom treneru ističe na kraju sledeće sezone.

Bajern ima 19 bodova manje od lidera prvenstva Borusije iz Dortmunda, a sedam bodova ga deli od drugog mesta koje sledeće sezone direktno vodi u Ligu šampiona, posle poraza od Hanovera u subotu od 1:3.

Jedino takmičenje koje Bajern ove sezone može da osvoji je Liga šampiona. Bajern u revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv aktuelnog šampiona Intera ulazi sa golom prednosti.

Revanš je na programu 15. marta u Minhenu, a u prvom meču bilo je 1:0 za vicešampiona Evrope. Jedini gol postigao je Mario Gomes u 90.minutu.

Pogledajte još