STALO SRCE POZNATOG PEVAČA: Preminuo Džej Ramadanovski

Kako piše portal Pink.rs, naš proslavljeni folker Džej Ramadanovski preminuo je danas u 57. godini. On je preminuo od posledica srčanog udara.

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi koronavirus bio poguban za njega. Kako je izjavio, najviše se bojao korone, pa zbog toga nije izlazio iz kuće.

To mu nije predstavljalo veliki problem jer je najviše vremena provodio sa svojim unucima.

Iza sebe je ostavio dve ćerke, Anu i Mariju.

Podsetimo, Džej rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dete.

Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvesno vreme provodi živeći sa bakom po majci, da bi posle zbog sklonosti ka maloletničkoj delinkvenciji vreme do punoletstva proveo po domovima za vaspitanje dece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina "Zmaj" gde se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu.

U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom.

Sa pesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mesto.

Tokom 1990-tih bio je popularan u celoj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine "Hajde da se volimo 2", gde je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, "Slažeš li se ti". Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mesto sa pesmom "Imati pa nemati".

Izvor: Pink.rs/Nova.rs
Foto: Color Press Group/Arhiva

Pogledajte još