fbpx

Vlada dobro kontrolisala krizu

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Predsednik Saveta stranih investitora u Srbiji (FIC) Ćel Morten Jonsen ocenio je da je Vlada Srbije dobro kontrolisala krizu, ali da je sada ključno da se postignuti rast ne iskoristi za povećanje javne potrošnje.

"Vlada Srbije je relativno dobro kontrolisala krizu i time zaslužila poverenje. Medjutim, od ključne je važnosti da ograničeni rast koji se beleži ne bude shvaćen kao prilika za povećanje potrošnje u javnom sektoru", istakao je Jonsen u autorskom tekstu za novi broj MAT-a, koji izdaje Ekonomski institut.

Ako se finansijski oporavak dobro iskoristi, ocenio je, Srbija može da napravi platformu za održivi rast koji će investitorima pružiti veću predvidljivost i sigurnost i dati bolji osnov za servisiranje potreba stavovništva u svim budućim poslovnim ciklusima.

Jonsen je rekao da u Savetu raste zabrinutost zbog sve većeg broja namenskih poreza i poreza za odredjene industrije u Srbiji, čiji efekti na percepciju Srbije medju investitorima mogu da budu znatno potcenjeni i prevazidju korist za budžet od povećanog prihoda.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.