Vorner iznajmljuje filmove na Fejsbuku

VAŠINGTON, 9. marta 2011. (Beta) - Vorner je prvi holivudski studio koji će distribuirati filmove putem društvene mreže Fejsbuk, javile su svetske agencije.

Prvi film u okviru nove usluge biće "Mračni vitez", poslednji film o Betmenu i jedan od najuspešnijih filmova svih vremena na bioskopskim blagajnama. Film će biti dostupan na adresi www.facebook.com/darkknight. Koštaće 30 kredita na Fejsbuku, odnosno tri dolara i moći će da se gleda u roku od 48 sati putem posebne aplikacije, navodi Vorner u saopštenju.

U prvo vreme, novu uslugu moći će da koriste vlasnici naloga iz SAD. Novi filmovi naći će se u ponudi za iznajmljivanje ili kupovinu "u narednim mesecima". "Fejsbuk je postao svakodnevna destinacija za milione ljudi. Postavljanje naših filmova na Fejsbuk je logičan razvoj naše digitalne distribucije", navodi u saopštenju Vorner i dodaje da je reč o eksperimentalnoj usluzi. Holivudski studiji već su se u više navrata okušali u internet distribuciji, putem Amazona, video kluba Netfliks i Eplove muzičke internet prodavnice iTunes. Ipak, ovo je prvi put da se neki studio okreće Fejsbuku, koji u svetu ima više od 500 miliona korisnika.

Pogledajte još