Vladimir Kličko ima srce hijene

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Britanski bokser Dejvid Hej rekao je da Ukrajinac Vladimir Kličko "ima srce hijene" i da za protivnike bira samo starije boksere.

Kličko i Hej će na leto boksovati meč kojim će pobednik objediniti tri titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji. Mediji su naveli da bi borba trebalo da se održi 25. juna ili 2. jula, najverovatnije u Majnhajmu, ali pominju se i stadioni u Dortmundu, Kajzerslauternu i Gelzenkirhenu.

"Ja imam srce lava. To sam dokazao boreći se protiv težih i većih protivnika. Koliko puta je to Vladimir uradio, ako je ikada? On ima srce hijene, on želi da se bori protiv starog, mrtvog mesa", rekao je Hej za list Bild.

Kličko je svetski šampion teške kategorije u IBF, IBO i WBO verzijama i nosilac je Ringovog pojasa šampiona sveta, dok Hej brani titulu u WBA verziji.

Hej je rekao da planira i borbu protiv Vladimirovog starijeg brata Vitalija, sa kojim je trebalo da boksuje 2009. godine, ali je odustao zbog povrede leđa.

"Kada nokautiram Vladimira, onda je na redu Vitalij. Želim te dve borbe. Prvo je Vladimir, a nadam se da Vitalij neće izgubiti protiv Oldaniera Solisa. Vitalij je ostario", rekao je Hej.

U dosadašnjoj karijeri Hej je boksovao 25 mečeva od kojih je 23 pobedio nokautom, uz jedan poraz i jednu pobedu na poene, dok Vladimir Kličko ima skor od 55 pobeda, 49 nokautom, i tri poraza.

Pogledajte još