Venger: Čelnici Uefe kao diktatori

LONDON, 10. marta 2011. (Beta-AP) - Trener fudbalskog kluba Arsenal Arsen Venger uporedio je čelnike Evropske fudbalske unije (UEFA) sa diktatorima, preneli su engleski mediji.

Venger i igrač njegovog tima Samir Nasri nalaze se pod disciplinskom istragom zbog primedbi na račun suđenja u revanš meču osmine finala Lige šampiona, u kojem je Arsenal poražen od Barselone sa 3:1.

Klub iz Londona tako je izgubio prednost iz prvog meča kada je pobedio 2:1 i eliminisan je iz daljeg takmičenja.

"Ispali smo iz Lige šampiona, ostali smo bez jedne od najvećih ambicija u ovoj sezoni, kažnjeni smo iako je nama naneta šteta, a pored svega toga moramo da se izvinimo UEFA", rekao je Venger.

"Nismo uradili ništa loše. UEFA je organizovala takmičenje, UEFA je odredila sudije. Kada imate takmičenje na tako visokom nivou ne možete da donosite odluke poput ove i demonstrirate aroganciju".

Venger smatra da je sudija Masimo Busaka iz Švajcarske najviše pogrešio kada je isključio Robina van Persija pri rezultatu 1:1.

"Svi razumemo da je moguće doneti pogrešnu odluku, ali kasnije ponašanje čelnika UEFA ravno je diktaturi. Mogli bi da pokažu malo saosećanja i mnogo bolje bi bilo da se izvine ljudima koji su pod istragom, a nisu učinili ništa loše", istakao je Venger.

Pogledajte još